Nu är det klart att Biking Dalarna utökas med fyra nya mountainbikeområden i Falu kommun: Falu gruva, Sundborn, Sågmyra och Grycksbo – och fler är på gång. Dessutom skapas en rundslinga som kopplar ihop alla områden.
Falu kommun kommer med den här satsningen att ta ett mycket stort kliv mot att bli den bästa cykeldestinationen i Sverige, säger Andreas Hermansson, affärsutvecklare outdoor på Visit Dalarna och ansvarig för konceptet Biking Dalarna.

Biking Dalarna samlar några av Sveriges bästa cykelleder och områden. Med gemensam ledmarkering, gradering av leder och utmärkt kringservice väntar cykelupplevelser av hög kvalitet från Idre Fjäll i norr till Säfsen i söder.
Det känns fantastiskt kul att Falu Kommun tillsammans med ideella föreningar runt om i kommunen har jobbat ihop för att skapa fler nya spännande MTB-leder. Vi kommer nu att kunna erbjuda både invigda cyklister och nybörjare en fartfylld upplevelse, säger Henrik Jansson, som jobbar med cykelutveckling vid Falu kommun.

Falu kommun med MTB-områdena Lugnet och Källviken samt privata aktören Bjursås Berg & Sjö har varit en del av Biking Dalarna sedan starten. Nu utökas Faluområdet med fyra nya platser för kvalitetssäkrade cykelupplevelser.
Det hade inte varit möjligt utan det fantastiska jobb som gjorts av entusiastiska ledbyggare som kommer ge både boende i Falu kommun och tillresta gäster cykelleder som passar alla, oavsett nivå eller ålder, säger Henrik Jansson.

Diplomeringen Outdoor Qualified innebär att det finns möjlighet att serva och tvätta cykeln samt säker cykelförvaring. Dessutom finns kunnig personal som kan hjälpa till med frågor på plats. I Faluområdet finns idag Polhem B&B, Scandic Lugnet samt inte minst Bjursås Berg & Sjö som erbjuder den mest kompletta cykelupplevelsen.
– De nya lederna kopplar ihop outdoor med världsarv och kultur. Nu hoppas vi att fler boendeanläggningar tar chansen att möta upp alla cyklister genom märkningen Outdoor Qualified och att även fler aktörer inom besöksnäringen hakar på, säger Andreas Hermansson.

Investeringen i MTB-leder har möjliggjorts genom projektet ”Investera i leder i Dalarnas landsbygd” med finansiering från Landsbygdsprogrammet samt medel från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Relaterade länkar

info
Text & Bild

Visit Dalarna – Licens: Medieanvändning