Här är 10 platser du inte vill missa i Sverige;

På den nya reseplattformen bucketlist.nu börjar din resa mot världens alla hörn. Med inspiration och tips som hjälper dig att upptäcka och utforska, är vår plattform en underhållande guide för den som vill uppleva mer än det vanliga. Även om världen är stor och vidunderlig, är en bra början att utforska den skönhet och de äventyr som finns närmare hemmet – i vårt eget vackra Sverige. Därför vill vi dela med oss av 10 fantastiska plaster i Sverige, men på bucketlist.nu hittar du reseinspiration världen över. 

10 svenska platser att lägga till på din bucketlist

För många svenskar här det här platser som man redan känner till eller kanske redan har besökt men vi hoppas att ni ska hitta ett par guldkorn att lägga in på er bucketlista. 

 1. Visby, Gotland – Strosa genom de kullerstensbelagda gatorna i denna historiska stad, omgiven av en imponerande medeltida stadsmur.
 2. Stockholm Skärgård – Ta en båttur genom denna förtrollande samling av över 30,000 öar och skär, en sant idyllisk flykt från storstaden.
  Läs resmålsguide Stockholm.
 3. Kiruna och Abisko – Upplev midnattssolen eller jaga norrskenet i denna unika del av Lappland, perfekt för äventyrare och naturälskare.
 4. Österlen – Känd för sina vidsträckta fält och pittoreska landskap, Österlen är det perfekta resmålet för konstälskare och livsnjutare.
 5. Mölle – Mölle ligger på Skånes västkust och är en riktig sommarpärla. Köp en glass i hamnen och promenera runt Kullaberg. 
 6. Bohuslän – Upptäck denna kustlinje med dess klippiga stränder och färska skaldjur, en favorit bland både svenska och internationella besökare.
 7. Åre – Inte bara för skidåkning, Åre erbjuder även vandring, mountainbike och ett pulserande byliv året runt.
 8. Höga Kusten – Vandra längs denna dramatiska kustlinje på Höga Kusten-leden, erkänd som världsarv för sina unika geologiska formationer och fantastiska utsikter.
 9. Laholm – Visst ni att Sveriges längsta sandstrand ligger i just Laholmsbukten? Så ta med badkläderna och solglasögonen och bege dig till Laholm i sommar.
 10. Dalarna – Ta del av klassisk svensk kultur genom att besöka traditionella midsommarfiranden, färgstarka folkdräkter och mysiga byar som Tällberg. 

info

Bucketlist.nu är här för att inspirera dig till att upptäcka det bästa av Sverige och världen. Vare sig om du är på jakt efter Sveriges vackraste sjöar eller bästa vandringslederna i Nya Zeeland. Låt din nyfikenhet leda vägen och börja samla dina oförglömliga upplevelser idag. Varje äventyr börjar med ett första steg – låt det steget ta dig till något extraordinärt.