SAS öppnar ny direktlinje! Österrike har blivit en alltmer populär sommardestination för svenska och skandinaviska besökare. Faktum är att SalzburgerLand nu är så attraktivt under sommarsäsongen att både tåg- och flygoperatörer har utökat sitt ruttnätverk från skandinaviska destinationer till den österrikiska regionen. För att möta den stigande efterfrågan har den lokala turistorganisationen SalzburgerLand Tourismus introducerat ett nytt system för bagagetransport för gäster på vandrings- och cykelsemester.


Cykla runt sjöarna i natursköna Fuschlsee, Österrike. Foto/Upphovsrätt: SalzburgerLand Tourismus. Licens: Medieanvändning

Svenskar har fått upp ögonen för den österrikiska regionen SalzburgerLand som sommardestination, och aktiviteter som vandring, cykling och avkoppling vid kristallblå bergssjöar är några av de stora dragplåstren. Mellan sommarsäsongen 2022 och 2023 ökade antalet svenska besökare med 7,6 procent. För flera aktörer i resebranschen innebär ökningen en ambition att möta det växande intresset med nya initiativ.

Från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till SalzburgerLand på några få timmar

Hos SAS innebär det ökade antalet svenska och skandinaviska semesterfirare att man nu lanserar en ny direktlinje mellan Köpenhamns flygplats och Salzburgs flygplats.

Vi ser en ökad efterfrågan på Salzburg som destination även under sommarsäsongen och har därför valt att öppna en ny direktlinje till Salzburg under sommaren. Linjen ger oss möjlighet att möta efterfrågan på den här typen av resor och är också en del av vår strategi att utöka vårt nätverk med fler attraktiva semesterdestinationer”, säger Alexandra Lindgren Kaoukji, Head of Media Relations, SAS.

Den nya linjen har en veckoavgång i båda riktningarna på lördagar och går mellan Danmark och Österrike med en flygtid på cirka 1 timme och 40 minuter. Flyget avgår från Köpenhamns flygplats kl. 08.05, vilket gör det möjligt att ansluta med SAS:s tidiga avgångar från både Stockholm och Göteborg och anlända till Salzburg innan lunch. SAS nya direktlinje mellan Köpenhamn och Salzburg öppnar den 25 maj 2024.

Enkelt att resa mellan regioner

Det är inte bara SAS som introducerar nya initiativ för att möta den stigande efterfrågan. SalzburgerLand Tourismus introducerar ett förbättrat servicesystem för populära Salzburger Almenweg. Det nya systemet riktar sig till de många turister som kommer till den österrikiska regionen för att vandra, och omfattar bland annat möjligheten att transportera bagage mellan regionerna, vilket gör det enklare att åka på vandringssemester i SalzburgerLand.

”De senaste åren har vi sett att svenskar är alltmer intresserade av att besöka SalzburgerLand under sommarmånaderna. Med vårt nya system, som gör det enkelt att transportera sin packning mellan regionerna, hoppas vi kunna göra SalzburgerLand till en ännu attraktivare destination för vandringsentusiaster”, säger Johanna Krainer från SalzburgerLand Tourismus.

Snälltåget stärker förbindelserna

Den svenska tågoperatören Snälltåget har också anpassat sina tjänster efter den stigande efterfrågan. Redan förra sommaren lanserade den svenska tågoperatören Snälltåget direkttåg från Malmö till Österrike med stor framgång och i år fortsätter Snälltåget med avgångar från Malmö varje lördag kl 13.07, med ankomst till Salzburg dagen därpå.

OM SalzburgerLand

Regionen omfattar bland annat de populära destinationerna St. Johann, Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern, Zell am See-Kaprun, Salzburger Saalachtal, Wagrain-Kleinarl samt Hochkönig. SalzburgerLand har över 10 000 km vandringsleder, 185 sjöar och ett 2 849 km2 stort naturreservat. Regionen har mer än 280 000 hotellbäddar.

Relaterade länkar

Läs mer om SalzburgerLand HÄR!

Text & Bild

Text; SalzburgerLand Tourismus
Bilden överst; Fler svenska besökare till SalzburgerLand får resebranschens aktörer att presentera nya initiativ inför sommarsäsongen. Foto/Upphovsrätt: SalzburgerLand Tourismus. Licens: Medieanvändning