Omgivet av Sydtyrolens storslagna natur, berg och vattenfall ligger det femstjärniga hotellet Feuerstein Nature Family Resort. Hotellet riktar sig specifikt till barnfamiljer och erbjuder allt från lyxigt spa, ridskola och flertalet lekrum till naturaktiviteter för hela familjen.

Lyxiga spaanläggningar och familjesemester går sällan hand i hand, men det är precis vad femstjärniga Feuerstein Nature Family Resort erbjuder sina gäster. Feuerstein Nature Family Resort, beläget i natursköna Sydtyrolen, ligger på 1250 meters höjd långt bortom bullrig trafik och omgivet av bergstoppar och vattenfall. Resorten strävar efter att skapa upplevelser där kombinationen av lyx, avkoppling och kvalitetstid erbjuds hela familjen – stora såväl som små.

Idén till Feuerstein Nature Family Resort kom till då vi identifierade en lucka på marknaden. Ofta måste småbarnsföräldrar välja mellan lyxiga och avkopplande semestrar på tumanhand och upplevelserna tillsammans som familj. På Feuerstein Nature Family Resort har vi därför skapat en miljö som kan rymma båda delarna. Vi har faciliteter och upplevelser för vuxna och barn i alla åldrar, så att familjer kan tillbringa kvalitetstid och skapa semesterminnen tillsammans”, säger Peter Mader, ägare och hotellvärd på Feuerstein Nature Family Resort.

På Feuerstein Nature Family Resort ligger fokus på hela familjen, med utrymme för både gemensamma och enskilda upplevelser. Hotellet erbjuder en mängd aktiviteter, som kreativt skapande i träslöjdssalen och konstverkstan, utformade för att föra samman barn och föräldrar. Resorten erbjuder även barnpassning, inspirerad av Maria Montessoris princip, vilket ger föräldrar möjlighet att få kvalitetstid på tumanhand. Tjänsten är utformad som ett veckoprogram bestående av både lekfulla och pedagogiska inomhus- och utomhusaktiviteter för barn.

Ett paradis för barn

Feuerstein Nature Family Resort är öppet året runt med ett brett utbud av aktiviteter för barn i alla åldrar. Ett av resortens specialerbjudanden är de 10 temarum inredda med fokus på lek, natur och kreativitet. Här kan barnen hoppa i höskullen, svinga sig i repstegen, prova på klätterväggen, spela brädspel och leka i det 30 kvadratmeter stora sandrummet.

Feuerstein Nature Family Resort har även ett stall med 13 hästar och privat ridskola för sina hotellgäster. Denna är öppen året runt och här får man lära sig hur man sköter om och sadlar hästarna, samt möjligheten att uppleva den omgivande naturen från hästryggen. Utöver ridskola har Feuerstein Nature Family Resort också ett eget zoo, som ligger 500 meter från hotellet. Här kan barnen klappa kaniner, getter och besöka alpackor, åsnor och får.

Lyxig spaanläggning och kristallklar badsjö

Spaet på Feuerstein Nature Family Resort är totalt 3000 kvadratmeter stort och har en tillhörande familjebastu, tre inomhuspooler och en 20 meter lång infinitypool utomhus som är uppvärmd året runt. Inomhus finns ett äventyrsbadmed en 100 meter lång vattenrutschkana. Det finns också en tränings- och lekbassäng med undervattenshinderbanor samt en babybassäng för de allra minsta. Under sommaren lockar varmare temperaturer till ett uppfriskande dopp i den kristallklara anlagda sjön som ligger i hjärtat av resortens utomhusområde.

Förutom faciliteter för hela familjen finns även ett spa avsett för endast vuxna hotellgäster. Spaets vuxenavdelning sträcker sig över fyra våningar och erbjuder avkoppling och kvalitetstid tillsammans som par. Här finns två bastur, en ångbastu och en takterrass med två utomhuspooler och utsikt över bergstopparna och stjärnhimlen under klara kvällar.

Relaterade länkar

Läs mer om Feuerstein Nature Family Resort

info
Text och Bild

Text; EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation 
Bilden; Vackra omgivningar på Feuerstein Nature Family Resort, Italien. Upphovsrätt: Feuerstein Nature Family Resort
Licens: Medieanvändning