Katalonien har sportanläggningar tillgängliga för världens bästa klubbar: bra anslutning, enkelhet att gå från hotellet till träningsplanerna, gym, avkoppling på spa och över 300 soliga dagar per år.

Om vi fokuserar på fotboll, har endast provinsen Girona, som är så berömd idag tack vare Girona FC:s framgångar, ett dussin anläggningar där man kan göra försäsongsvistelser och turneringar.

Bland dem hittar vi Royal Verd (https://www.royalverd.com/en/training-center/), ett företag i Les Preses som är specialiserat på konstruktion och underhåll av fotbollsplaner och som har optimala faciliteter för att de högsta professionella spelarna ska kunna förbereda sig för sina tävlingar. Inte långt därifrån är Royal Verd ansvarigt för spelplanen för mer än hälften av fotbollsarenorna i LaLiga Santander och LaLiga 123. År 2024 gjorde herrlaget från SK Brann i Norge sin försäsongsträning där.

En annan sportanläggning som ligger vid Costa Brava är Torremirona Training Camp (https://www.hoteltorremirona.com/en/training-camps), där Halmstads BK från Allsvenskan var förra året.

Om vi rör oss söderut i Katalonien, på Costa Daurada, hittar vi en av de bästa anläggningarna i området: Mediterranean Sport Village (https://www.mediterraneansportvillage.com/en/), delad mellan byarna Cambrils och Salou. De har 11 fotbollsplaner för 11-manna fotboll, varav 4 är naturlig gräsmatta och 7 är konstgräs, alla godkända av UEFA och FIFA. Dessutom har de också 2 beachsoccer-planer. Deras privata resort (https://www.mediterraneansportvillage.com/en/accommodation/), bara 10 minuters promenad från planerna, har 500 fullt utrustade boenden, utformade för idrottarnas vila och komfort.

Bara under första halvåret 2024 har över 3 500 nordiska spelare besökt deras anläggningar, inklusive 28 norska lag, 32 finska och 12 danska.

För mer information: https://fr.zone-secure.net/349…

Relaterade länkar

Text & Bild

Text; Catalan Tourist Board Nordic
Bilden; Fotbollsträning ungdomar. Licens: Medieanvändning