Barcelona, 12 juni 2024 – Disfrutar, den hyllade restaurangen i hjärtat av Barcelona, har nyligen korats till världens bästa restaurang 2024. Detta erkännande från den prestigefyllda globala gastronomiska scenen lyfter fram den unika kombinationen av innovation, passion och kreativitet som Disfrutar erbjuder. Restaurangen, som drivs av kocktrion Oriol Castro, Eduard Xatruch och Mateu Casañas, fortsätter att vara en pionjär inom gastronomin och erbjuder en upplevelse som är lika underhållande som inspirerande.

Disfrutar, som öppnade sina dörrar 2014, har stadigt klättrat i rankningarna och blivit en symbol för den kulinariska excellensen i Katalonien. Restaurangens engagemang för nyskapande och den höga kvaliteten på råvarorna har inte bara lockat internationell uppmärksamhet, utan också spelat en viktig roll i att främja Barcelona som en världsledande gastronomisk destination. Att Disfrutar har utsetts till världens bästa restaurang är inte bara en enorm ära för oss, utan också ett erkännande av Kataloniens rika kulturella och gastronomiska arv, säger Oriol Castro, en av grundarna.

Utöver Disfrutar har trion även lanserat restaurangen Compartir, som erbjuder en idealisk plats för evenemang och är en del av Catalunya Convention Bureau; och Compartir restaurangen i Cadaqués (Costa Brava). Denna utveckling understryker deras engagemang för att stärka Kataloniens position som en ledande destination för möten, incitament och evenemang.

Vi ser fram emot att välkomna fler besökare från de nordiska länderna till Katalonien, där de kan uppleva både Disfrutar och det bredare gastronomiska landskapet som vår region erbjuder. Genom våra initiativ hoppas vi fortsätta att stärka och berika den kulturella och ekonomiska dynamiken i Katalonien.

Relaterade länkar

Läs mera om gastronomie i Katalonien HÄR!

Text & Bild

Författaren genererade texten delvis med AI och har reviderat och redigerat innehållet.
Bilden; Licens: Medieanvändning