Kanarieöarna är ett mecka för många olika typer av sportutövare. Ögruppen lockar bland annat elitseglare och vindsurfare året runt för såväl träning som prestigefyllda tävlingar. Varje år hålls seglingstävlingen Lanzarote International Regatta, som i år dessutom utgjorde en kvalificeringstävling för sommarens olympiska spel.


Seglingsloppet Lanzarote-Upphovsrätt: Canary Islands Tourism. Licens: Medieanvändning

Kanarieöarnas varierande landskap och klimat lockar elitutövare från alla världens hörn. Ögruppen har cementerat sin position som en toppdestination för sport och hit kommer idrottare inom flera olika idrottsgrenar. Inom segling och vindsurfing är allas ögon på Lanzarote, där en kombination av perfekta väderförhållanden med konstanta passadvindar, rikligt med solsken och välutrustadeträningsanläggningar formar våra framtida olympiska mästare.

Vindsurfarna som tävlar i iQFOiL-klassen i vindsurfing väljer själva var deras tävlingar ska arrangerasoch har valt Lanzarote för tredje året i rad.

Det är en perfekt plats för såväl träning som tävling”, säger Ronnie Meir, ordförande för iQFOiL-klassen i vindsurfing.

Lanzarote International Regatta: en språngbräda till OS 2024

Bland annat tävlade seglarna från iQFOiL-klassen i Lanzarote International Regatta 2024 i mars tidigare i år. Det är en prestigefylld tävling som i år även utgjorde en kvalificeringstävling för de olympiska sommarspelen i Paris 2024. Den arrangerades i Marina Rubicón och gav alltså idrottare en chans att säkra sin plats i kommande sommar-OS som pågår mellan den 26 juli till 11 augusti i år. Över 450 seglare från 55 länder kommer att tävla i 49er, 49erFX, iQFOiL och andra olympiska klasser.

I förra årets upplaga av Lanzarote International Regatta seglade de svenska världsmästarna Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson, som kammade hem bronset i klassen 470 Mixed. Det svenska seglingsteamet har dessutom kvalificerat sig till sommarens olympiska spel i Paris.

Relaterade länkar

Läs mer om Kanarieöarna

OM Karieöarna

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera.

Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning.

Text och Bild

Text; EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation
Bilden överst; Seglingsloppet Lanzarote-Upphovsrätt: Canary Islands Tourism. Licens: Medieanvändning