18 April 2017 | Kom igång med att fotografera!

Annelie Utter är en väl ansedd researrangör, expeditionsledare och naturfotograf

18 April 2017 | Kom igång med att fotografera!

Foto; Annelie Utter/naturresor.com 

Få inspiration med fotograferna Tony Meyer och Annelie Utter/N.

Har du precis fått upp intresset för fotografi, kanske köpt en ny kamera eller funderar köpa en? Då är denna kväll ett måste för dig. De erfarna fotograferna Tony och Annelie bjuder på en inspirerande kväll där du dessutom får en liten rolig och personlig utmaning. Du kommer även få en bra överblick över vårens fotokurser.

Tid: 18-21
Plats: Café Zanzibar Bed & Breakfast, Tjuvkil nära Marstrand
Pris: 350 kr, inklusive matig baguette och dryck.

Endast förbokning: 031 99 01 25, 0707-22 23 37  ( Se även bokningssida nedan )

Annelie Utter är prisbelönt naturfotograf
2013 blev Annelie den i världen som har flest betalande besök hos bergsgorillorna i Uganda mer än femtio gånger!
Annelie Utter är en pionjär inom ekoturism i Sverige, och idag leder hon resor runt om i världen. Hon är en väl ansedd researrangör, expeditionsledare och naturfotograf. Hon tar ett begränsat antal gäster med på sina exklusiva resor till de viltrikaste platserna i världen. Hon har som mål att bygga en turism med utgångspunkt i en hållbar utveckling. En viktig del i hennes arbete är att se efter lokalbefolkningens välbefinnande då det är förutsättning till att bevara de hotade djuren och de områden de lever i. Annelie Utter är prisbelönt naturfotograf och är invald i Naturfotograferna/N. Hon fångar ögonblick i den vilda naturen som få människor får chansen att uppleva. Med en stor kunskap om djurens beteende och deras rörelsemönster fryser Annelie verkligheten och bilden lämnar en ofta en spegling av djurets personlighet och dess livsöde. Hennes engagemang i ekoturism och djurens förutsättningar färgar hennes bilder och ger fotografierna ytterligare en dimension och en närvaro som fastnar på betraktarens näthinna. Som fotograf är hon också ansluten till bildbyrån Scanpix. Många av hennes bilder finns i Tjuvkil, då de inte hänger på någon annan utställning. Hon är också en flitigt anlitad föredragshållare och även då spelar hennes bilder en stor roll. Annelie har medverkat ett flertal gånger i TV och radio, bland annat i Mitt i Naturen, Leva Livet och Vetenskapsradion.

Annelie har under flera år suttit i styrelsen för Svenska Ekoturismföreningen.
Den 6 mars 2001 mottog Annelie priset som Sveriges bästa ekoturistarrangör med motiveringen nedan

Motivering till Sveriges bästa ekoturistarrangör
NaturResor Annelie Utter har under en rad år etablerat sig som ett riktigt föregångsföretag vad gäller att utveckla en äkta, hjärtinnerlig och mycket miljömedveten natur- och kulturturism på en rad olika resmål i världen. På hennes resor möter man bygdens folk och natur på ett värdigt och naturligt sätt, och arrangemangen spetsas med kulinariska övningar i hög klass, med fina råvaror från trakten.

– Hon ordnar Gör-go ekoturism helt enkelt!
Staffan Widstrand

Några av fotokursernas gäster har ordet;

Intensiv och relevant, fullmatad kurs med superproffsig guidning av Tony Meyer. Annelie kompletterar med sitt kunnande och erfarenhet av naturfotografering, samt bidrar med sitt aldrig sinande glada sinne till att göra denna helg till en mycket positiv upplevelse. God mat, trevligt umgänge. Lämnade Tjuvkil med stort leende och fördjupad kunskap om min kameras funktioner och bildkomponerande. Har redan bokat steg 2 🙂
Annika Åhsberg, Helsingborg | Fotokurs Steg 1

Kursen var mycket bra och gav mig en spark i baken för att börja fotografera igen efter ett uppehåll. Bytte även till Canon EOS7D mark II som var ett lyft.
Gunnar Lie, Floda | Fotokurs steg 1

Fotokurs på en helhelg med mat och logi = mycket bra koncept. Dessutom en fantastisk lärare. Har rekommenderat denna till flera. Längtar till steg 2
Christina Johansson, Göteborg | Fotokurs steg 1

Spenderade en helt fantastisk fotohelg i en varm och avslappnande miljö där kunskap och trivsel stod högt i kurs. Lärde mig mycket och blev väldigt inspirerad av både Tony & Annelie som är två otroligt duktiga fotografer. Att sedan maten var bland det godaste jag ätit var ju bara ett stort plus!!
Jenny Andersson, Göteborg | Fotokurs steg 1

Två dygn i en varm härlig atmosfär och god mat tillsammans med inte för många människor som delar ett intresse = ett vinnande koncept 🙂 Tony och Annelie skapar förutsättningar för ett lustfyllt inspirerande lärande utifrån din egen utgångspunkt. Det kan inte bli bättre! Jag åkte ifrån kursen med en nyväckt passion 🙂
Agneta Mentor, Borås | Fotokurs steg 1

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Tjuvkil 410
    442 75 Lycke