Alpernas topp 3 – av Xtravel

Alagna har sen tidernas begynnelse varit Xtravels favoritdestination i Alperna

Alpernas topp 3 – av Xtravel

Det vita guldet har äntligen börjat vräka ner i fjällen och i Alperna, och säsongsstarten lurar runt hörnet! Denna vinter har vi ruskigt bra alternativ och möjligheter för alla typer av skidåkare; puderjägaren, finglidaren, familjer som vill ha det fetaste sportlovet, weekendwarriors, pistdyrkaren, allätaren och allt däremellan.

Här kommer Xtravels topp 3 lista över skidorter i Alperna:

1. ALAGNA

Alagna har sen tidernas begynnelse varit Xtravels favoritdestination i Alperna.

Detta år kan vi bland annat erbjuda:

– fler grymma boendealternativ som passar alla

– ski clinic för alla gäster som vill bättra på sin skidåkning

-självklart finns bergsguider på plats för er som vill hitta det extra fluffiga guldet. Först till kvarn så boka gärna i samband med att du bokar din resa

Alagna har aldrig varit bättre än i år, snön har redan börjat täcka bergen och nu väntar vi bara på att liftarna ska öppna…

2. LAAX

En puderrykande ny destination i år är schweiziska LAAX. En för många klassisk skidort och för andra kanske helt okänd. Tillsammans med grannbyn Flims erbjuds det här:

– 220 km pist i alla svårighetsgrader

– 53 backar och 28 liftar.

– Här finns flera markerade och lavinsäkrade offpistområden som är mycket lättillgängliga.

Från v.7 till v13 lovar vi garanterat bra drag i skidåkarmusklerna! Perfekt för kompisgäng eller familjer som söker bra boende, kort transfer och ett kul skidsystem för alla nivåer.

3. COURMAYEUR

Är du ute efter ändlös offpiståkning, eller är du den som går igång på supervälgroomade pister?Courmayeur levererar båda delarna år efter år vilket gör att alla kan hitta sina favoritåk här.

Courmayeur, som verkligen hamnat i skuggan av sin granne Chamonix, ligger i Aostadalen, på solsidan av Mont Blanc.

Härligt nog dumpar snön allt som oftast lika mycket på båda sidor berget. Feta åk ner på Helbronner glaciären, utflykter till närliggande La Thuile alternativt Chamonix någon dag eller kanske en spa eftermiddag på läckra Pre Saint Didier SPA. Courmayeur erbjuder så mycket mer än sol, oslagbar glass och god mat.

Kontakt
Xtravel arrangerar och säljer surf-, skid- och äventyrsresor för alla som önskar en aktiv och upplevelserik semester. Antingen med polarna, familjen eller företaget.
Boka din nästa resa med oss via vår hemsida nedan eller via E-post eller via +46 8 333 669.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan