Åre Bike Park

Man kan säga att det är lite som skidåkning fast med cykel

Åre Bike Park

Fotograf/Källa; Emrik Jansson/Åre Bike Festival

Kargt kalfjäll, uråldrig fjällbjörk och vindlande skogsstigar. Cyklingens passage över och genom alla möjliga underlag tillsammans med en max fallhöjd på 853 meter gör Åreskutan och Åre Bike Park till en av Europas absoluta favoriter för downhillcykling. Men packa med XC-, landsvägs-, barn- och elcykeln också. Vi lovar att det finns mer att upptäcka än berget.

Åre Bike Park, fler än 30 leder i varierande svårighetsgrad. För familjen likaså för den krävande cyklisten. Du cyklar från fjäll genom skog och ner till Åre-sjön. Kör själv med en hyrd cykel för ändamålet eller åk med en guide. Vanlig mountainbikecykel är ej att rekommendera då du har stor hjälp av en cykel som är anpassad för detta. Man kan säga att det är lite som skidåkning fast med cykel. Du hinner prova många leder och hitta din favorit under dagen. Välkommen till Åre Bike Park!

Kort om Åre:
Åre är Skandinaviens alpina huvudstad, en svensk fjällpärla med en internationell atmosfär. Tåget stannar mitt i byn och inom en dryg timmes bilresa finns två internationella flygplatser – en i Östersund och en i Trondheim/Vaernes. Åreskutan är nordens största samlingspunkt för aktiviteter året runt med fokus på skidåkning, cykling och vandring. Storslagna vyer, ett pulserande uteliv, shopping, gastronomi i världsklass och en mix av gäster, bofasta och säsongare gör Åre till en unik plats.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Årevägen 78
    830 13 Åre