Upplev Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby, Småland

Villa Villekulla finns i verkligheten!

Upplev Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby, Småland

Fotograf/Källa; Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld

Pippi Långstrump
Villa Villekulla, som invigdes 2009, har satt nivån på de nya miljöer som byggs i Astrid Lindgrens Värld. De byggs med optimala möjligheter till att spela teater och återspegla böckerna för publiken som också fått väsentligt bättre möjlighet att följa spelet. Mattisborgen och de flesta andra platser finns också här i Astrid Lindgrens Värld. Dagligen spelas det upp scener från alla dessa välbekanta sagogestalter för ditt barn. Många , många är med och gör Astrid Lindgrens Värld till en levande teater! Mellan scenföreställningarna kan barnen hälsa på och leka med figurerna i deras egna miljöer som Pippi i Villa Villekulla…..

Emil i Katthult
Emil i Katthult som sin vana trogen hittat på nya bustreck. Här har han lyckats fastna med huvudet i en skål. Alfred, Anton, Alma och Lina tittar bekymrat på.

Ronja i Mattisborgen
En Mattisborg som spricker under åskoväder, väggar som sänks ned i marken och rövare till häst är en del av de spektakulära inslagen i en storsatsning på Ronja Rövardotter i Vimmerby.

Övriga
Karlsson på taket sitter förstås ofta på hans …. tak. De andra figurerna finns också i sina miljöer för det mesta. Madicken, Lisabeth och Alva hittar du på junibacken, förutom Rasmus, som nästan alltid är på luffen. Duvdrottningen,  Sofia,  Skorpan, Jonatan, och  Bröderna Lejonhjärta hittar du i Körsbärsdalen.

Ett besök här är som en resa genom Astrid Lindgrens böcker, fast på riktigt.

Boende:
Våra långväga gäster behöver också en plats att sova över på. Inte långt från parken har vi byggt en trivsam liten stugby och en lika trivsam campingplats. Stugbyn och campingen ligger i skogsbrynet bara 250 meter från entrén.

Öppettider
Se hemsidan nedan för aktuella datum

Här kan vi erbjuda:
›› Stugor med dusch och wc
›› Enklare campingstugor
›› Camping med 70 husvagnsplatser och 30 tältplatser

Annat boende i trakten
Utöver vår egen Stugby & Camping finns det ett stort antal hotell, stugbyar och campingar som samarbetar med oss och som erbjuder boende med entré till Astrid Lindgrens Värld. Både paket med en och två dagar i parken.

Mat & Dryck
På våra restauranger finns allt från rejäl småländsk husmanskost till enklare rätter. Vi har också gott om mysiga kaféer och fikaställen med allt från bullar, bakelser och smörgåsar till pannkakor och våfflor med sylt och grädde. Har ni med er egen mat får ni gärna slå er ner på någon trevlig plats och äta. Det finns gott om picknickställen runtom i parken. Vi kan särskilt rekommendera Björkdungen nedanför Den lilla, lilla staden och Picknickstigen.

Bokning
Telefon: 0492-798 00

Läs mer på hemsidan nedan eller boka direkt via den gröna knappen med texten ”Boka online”.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Astrid Lindgrens Värld
    598 85 Vimmerby