Cirque du Soleil, SALTIMBANCO!

Cirque du Soleil, SALTIMBANCO!

Cirque du Soleil kommer för första gången någonsin till Malmö med den hyllade föreställning SALTIMBANCO!


Foto: Live Nation ©

I slutet av januari gästar kompaniet Malmö Arena. Det blir sex föreställningar med Saltimbanco den 26-29 januari och biljetterna släpps den 26 augusti.


Foto: Live Nation ©

Saltimbanco är Cirque du Soleils föreställning som turnerat under längst tid. Den hade premiär redan 1992 och sedan dess har den spelats över hela världen bl a i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien, Sydafrika, Japan och Nya Zeeland och sålt fler än 11,5 miljoner biljetter. Hösten 2009 spelades Saltimbanco både i Ericsson Globe och i Scandinavium med totalt 16 föreställningar.


Foto: Live Nation ©

Föreställningen Saltimbanco är klassisk Cirque du Soleil när det är som bäst. Saltimbanco är en spännande och färgstark hyllning till skapande och akrobatisk vighet. Med en ensemble på 50 personer från 20 olika länder bjuds publiken på en show med hisnande akrobatik, jonglörer, clowner, cykel- och trapetskonstnärer varvat med dans och teater.


Foto: Live Nation ©

I showen visas tillsynes omöjliga balans- och akrobatiska utmaningar i nummer som Chinese Pole och Russian Swing svävande framträdande i Bungees och Trapeze, publikfavoriterna Juggling och Acrobatic Bicycle och det hyllade och unika clownnumret Clown. Med specialtekniska lösningar och fantastisk design som vävs samman av spektakulära kostymer, humor, förstklassisk ljus- och ljudproduktion och med musik inspirerad av stadslivet och alla de kosmopolitiska ljud som hörs i staden får publiken uppleva en magisk show utöver det vanliga.

Föreställningen vars italienska titel betyder “att hoppa på en bänk” undersöker stadens liv och alla de människor som lever där, olika kulturer, språk, ljud och livsstilar. Föreställningen tar åskådaren på en metaforisk akrobatisk resa rakt in i stadens hjärta. En magnifik show med akrobatik på högsta nivå varvat med dans, teater och spektakulära kostymer.

Efter 2009 års besök skrev pressen;
”de är rasande skickliga och varje, till synes banala, nummer stegras gradvis till nivåer man inte trodde möjliga och som når sin absoluta höjdpunkt när två tjejer hänger i en trapets tio meter över scenen med varsitt smalben som enda kontakt” – GP

”Gyckel och cirkuspoesi i stort format” – Danstidningen

”Det är en ren fröjd för både ögon och öron” – GT

För mer information www.cirquedusoleil.com

Föreställningar 2012
26.1, Malmö Arena kl 20.00

27.1 Malmö Arena kl 20.00

28.1 Malmö Arena kl 16.00 & 20.00

29.1 Malmö Arena kl 13.00 & 17.00

Biljetter

Malmö Arena
Biljetterna kostar 495 kr (barnpris 295), 595 kr (barnpris 395), 695 kr (barnpris 495) + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Malmö Arena 077-578 00 00, Ticnet 077-170 70 7
samt Ticnet-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud.

Barnbiljetter gäller t. o. m 12 år.

KARTA

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land