Colosseum, Palatinen och Forum Romanum

Svensk guidning av Colosseum och Forum Romanum. Gå förbi kön och lär dig mer om Antikens Rom!

Colosseum, Palatinen och Forum Romanum
Följ med på en lärorik och underhållande guidning inne i Colosseum, Palatinen och Forum Romanum! Gå förbi kön med svensktalande lokalguide (skandinavisk guide) och lär dig mer om det arkeologiska utgrävningsområdet. Guidningen börjar med att besöka Colosseum – världens största amfiteater och ett av världen sju nya underverk – även kallad för den flaviska amfiteatern.
Lär dig mer om dess funktion, olika våningar, arkitektur och tillsammans med guiden återuppväcks minnena av romerska kejsare, gladiatorer och blodiga kampspel. Den guidade vandringen fortsätter sedan upp på Palatinen, en av Roms sju kullar. Här grundades enligt legenden staden Rom och här bodde de romerska kejsarna. Upptäck kejsar Augustus hus, Apollotemplet samt beskåda den fina utsikten över Rom och Cirkus Maximus.

Under promenaden i Forum Romanum och längs med den heliga vägen, Via Sacra, får du lära dig mer om kända basilikor, forum och triumfbågar. Våra följeslagare Romulus och Remus, Konstantin, Julius Caesar m.fl. bjuder på makt, politik, religion och historia och den grundliga rundvisningen avslutas med Capitoliumhöjden, där borgmästaren fortfarande styr Rom. Idag är Roms mest kända landmärke listat på UNESCO:s världsarvslista och du kan följa med på en levande expertguidning över det arkeologiska utgrävningsområdet. Minns din resa till Romarriket – utan några problem att förstå guiden och med möjligheten att kunna ställa frågor.

Upplevelsen Colosseum och Antikens Rom bjuder på:

• Auktoriserad lokalguide som talar svenska*
• Lärorik och underhållande guidning av Colosseum, Palatinen, Forum Romanum och Kapitoliumhöjden.
• Du undviker kön- det ingår förbokat inträde och alla inträdesavgifter.
• Hörlurar, följ turen i egen takt och hör guiden bättre.
• Liten grupp

*Har gruppen färre än 10 deltagare kan guidningen genomföras på engelska. (Du informeras i god tid innan och får full återbetalning om du ej vill delta).

Kontakt
Tel: +39 06 647 640 50
Karta, hemsida, bokning och e-post; Se nedan …

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land