Upplev Atlanthavskryssning med Star Clippers

Lyssna till vinden i seglen, vågskvalp och naturens ljud

Upplev Atlanthavskryssning med Star Clippers

När säsongerna skiftar drar Star Clippers segelfartyg från ett farvatten till ett annat. I oktober förflyttar sig Royal Clipper från Europa till Karibien och erbjuder samtidigt en fantastisk segelupplevelse över Atlanten. Under 16 dagar är du som gäst mestadels till havs där kropp och själ får lugn och ro. För många är detta en nödvändig paus från ett hektiskt vardagsliv.

Detta är också en kryssning för alla som tycker om att segla och njuta av livet ombord. Tre härliga måltider, som serveras varje dag med extra juice och croissanter för de som är uppe tidigt. Till detta kommer eftermiddagssnacks och nattamat. I över två veckor kan man följa vind och väder, soluppgång och vinden solnedgång. Se seglen hissas upp och ned. Lyssna till vinden i seglen, vågskvalp och naturens ljud. Man kopplar verkligen av och sover som ett barn ombord.

För alla, som älskar att lära sig mer hålls föreläsningar, man kan låna böcker i biblioteket och lyssna till historier från fartygets kryssningsdirektör o olika officerare. Många vilar sig i solstolarna och läser egna favoritböcker, tar ett dopp i någon av poolerna och unnar sig ett glas vin från Tropical Bar, fartygets charmiga bar ute på däck.

Kanske beställa en massage eller unna sig manikyr och pedikyr. Man kan bara njuta av fartyget under en längre tid utan att behöva gå i land.

Royal Clipper startar kryssningen den 25 oktober från Lissabon och fortsätter till Portimão på Algarvekusten med möjligheter till utflykt eller ta en rundtur i byn och f. ex. smaka på några lokala sardiner. Efter en dag till havs är nästa stopp fiskebyn Safi i Marocko med en fin gammal stadsdel. Royal Clipper fortsätter sedan färden mot Kanarieöarna och ankommer efter en dag till havs till Santa Cruz på Teneriffa. Här ges tid för sightseeing runt på denna vulkaniska ö samt upp på Teide på 3718 meters höjd, Spaniens högsta berg.

Så startar 10 dagars segelupplevelse direkt från Teneriffa till Barbados. Man kan se delfiner som hoppar i vattnet och följer fartyget. Börja gärna någon av dagarna med att vara med kaptenen på bryggan och få den äkta seglingskänslan. Om vädret tillåter kan gästerna få styra fartyget. Att stå vid rodret och segla mot horisonten är ett minne för livet.

Väl framme i Bridgetown, Barbados, efter 16 dagar ombord går man i land på ön, en av Karibiens pärlor.

Stanna gärna kvar några extra dagar och njut av korallstränder och palmer innan du återvänder till Skandinavien. Du kommer hem som en ny människa. Gammal stress ligger kvar på botten av Atlanten.

25 oktober, 16 nätters Atlanthavskryssning med Royal Clipper från Lissabon till Barbados, per person i delad dubbelhytt. Alla priser är exklusive hamnavgifter och flyg till och från kryssningen. Se aktuella priser på hemsidan nedan.

Kontakt
Tel. +377 97978400
Hemsida, bokning och E-postadress; Se nedan …

 

Om Star Clippers
Star Clippers har idag tre av världens största segelfartyg. Snart kommer ett fjärde, Flying Clipper. Det kommer att bli världens största femmastade segelfartyg. Alla fartygen kan angöra små hamnar där inte stora kryssningsfartyg kan lägga till och erbjuda gästerna upplevelsen att vara på en privat yacht. Alla tre fartygen har teakdäck, swimmingpooler, informell stämning, festlig Tropical Bar samt pianobar och är dessutom stora nog att erbjuda förstaklass boende och måltider – allt med högsta servicegrad av en uppmärksam personal. De två mindre fartygen, Star Flyer och Star Clipper, tar 170 gäster med en besättning på 74 medan Royal Clipper tar 227 gäster med en besättning på 106.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan


    Lissabon