Ekovandring i Myagdi Parbat

Ekovandring i Myagdi Parbat

Upplev det genuina Nepal på en vandring i ett nyöppnat område i Annapurnabergen som än så länge bara sett ett fåtal turister.

Ekovandringenc

Här har befolkningen utformat en så kallad ”community trek”. Det innebär att de som lever och bor i byarna längs vandringen är de som kontrollerar och bygger upp turismen tillsammans. Här får vi en verklig möjlighet att komma nära den nepalesiska kulturen. Människorna som vi kommer att få träffa längs vandringen lever traditionellt på sitt jordbruk och här brukar man jorden för hand och odlar bland annat ris, majs, hirs, frukt och grönsaker. Vinsterna från turismen i området går till skolor, sjukvård och arbete för att utveckla det ekologiska i området.

Ekovandringena

Några nätter bor vi hemma hos familjer och andra nätter i samfundets ekostugor där vi även intar våra måltider. Målet för vandringen är Mohare Danda, en liten bergstopp som bjuder på en svårslagen panoramavy över Annapurna och Dhaulagiri. Vi vandrar i tre till sex timmar per dag. Du behöver bara bära en lätt ryggsäck med det du behöver under dagen då vi anlitar bärare från området som tar hand om vår stora packning. Vi har gott om tid på oss på dagarna och har glada guider som peppar oss i uppförsbackarna! Vi får också se det bästa av Katmandu med dess spännande tempelområden och vi besöker en skola som försörjs av ett fantastiskt projekt där kvinnor från Katmandu stickar fina ullprodukter.

Ekovandringenb

Läs mer på; http://www.farawayadventures.com/