En natt på is mitt i sommaren – med midnattssolsgaranti!

Bo i en vacker handskulpterad konstsvit och prova på isskulptering

En natt på is mitt i sommaren – med midnattssolsgaranti!

Foto: Markus Alatalo. © ICEHOTEL www.icehotel.com

Välkommen solen! Ljuset har återvänt till Jukkasjärvi och efter en mörk vinter blir dagarna snart både längre och varmare. Vårens ankomst har alltid varit ett säkert tecken på att Icehotel snart återgår till Torne älv. Men tiderna förändras, och tack vare hållbar solenergi kan gästerna nu njuta av en natt i is och snö – året runt i den permanenta delen av Icehotel. Samerna delar in året i åtta säsonger för att återspegla naturens mäktiga skiftningar i Jukkasjärvi. Norrsken, snötäckta landskap och extrema temperaturer ner till 40 minusgrader står i direkt kontrast till midnattssolens konstanta dagsljus och milda temperaturer under sommaren. September kommer med höstens glödande färger och säsongens första norrsken. Varje årstid bär på fantastiska kontraster och möjligheter att prova på spännande aktiviteter i kombination med en natt i den permanenta delen av Icehotel, som förutom 20 sviter av is och snö också erbjuder isbar och isgalleri. Upplev en natt på snö och is i kombination med längdskidor i vårsolen eller prova på pimpelfiske när det är som bäst under den årliga pimpeltävlingen Lemmel Pimpel Open den 21-23 april på Icehotel. För den våghalsige finns också chans att prova på ”Waiting for Summer Swim” – en simtävling i Torne älv som arrangeras under Lemmel Pimpel Open.

Vinterupplevelse mitt i sommaren
Icehotel erbjuder även sommarpaket med midnattssolsgaranti mellan slutet av maj och juli – och för första gången kan du sova ovanpå solid is under sommarmånaderna. Bo i en vacker handskulpterad konstsvit och prova på isskulptering. Toppa det med den exklusiva ismenyn där din middag serveras på tallrikar gjorda av samma is från Torne älv som Icehotel byggs av. Eller välj en lyxig Lapplandsupplevelse som inkluderar bastu i Jukkasjärvi Kulturbastu, med en ritual som renar kropp och själ, innan du njuter av champagne från isglas i din frusna deluxesvit – ett rum fyllt av utsökt iskonst med intilliggande badrum och relax. Dessutom finns en rad aktiviteter på Icehotel denna sommar och gästerna kan själva skräddarsy sin upplevelse under sitt besök. ”I år erbjuder vi flera olika vandringsturer, där en av dem har fokus på midnattssolen som lyser dygnet runt under 50 sommardagar. Turen avslutas på toppen av Loussavara, med 360-vy över Kiruna”, berättar Andreas Hermansson, Experience Designer på Icehotel. Icehotels besökare kan också uppleva stillheten med att bo en natt i en av de avlägsna fiskestugorna och fiska i ett av Europas bästa fiskevatten, testa forsränning eller låta kreativiteten flöda i en kurs med isskulptering. Det finns även möjlighet att hyra kanot, cyklar eller en Stand Up Paddle-bräda och sätta ihop sitt eget äventyr i sommar.

Om ICEHOTEL
Grundat 1989 är ICEHOTEL världens första hotell gjort av snö och is, och skapas i ny tappning varje år i Jukkasjärvi. Det görs helt och hållet av is från Torne älv, en av Sveriges nationalälvar och sista orörda vattendrag. När vintersäsongens ICEHOTEL har smält tillbaka till Torne älv står ICEHOTEL 365 kvar, en plats där gästerna kan ta del av upplevelser av is och snö året om.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Marknadsvägen 63
    981 91 Jukkasjärvi