En resa över världens tak från Peking till Katmandu!

En resa över världens tak från Peking till Katmandu!

Följ med på ett svindlande äventyr med tåg och jeep från Peking, genom Tibet, över Himalaya, till Katmandu och in i Nepals djungel.

Peking_Katmandua

Resan som guidas av svenska Frida Benedikt, börjar i det spännande Peking med dess gamla fantastiska kulturskatter. Härifrån går vår färd längs världens högst belägna järnväg till det mytomspunna Lhasa på 3660 meter över havet. Här spenderar vi några dagar och utforskar hjärtat av Tibet. Vi besöker Potalapalatset och Jokhangtemplet där vi möter munkar klädda i mörkröda rockar och beende pilgrimer med turkoser i sina långa svarta hår.

Peking_Katmandub

Vidare går vårt äventyr genom ett kargt landskap och genom städer med urgamla kloster som är bebodda än idag. Vi ser jakar och får på vidsträckta slätter, sagolika turkosa sjöar och så de snötäckta bergen som vi närmar oss. Vi sover en natt i traditionella nomadtält i närheten av Everest Base Camp för att nästa morgon njuta av det majestätiska berget i gryningen. Vi korsar sedan den nepalesiska gränsen, där en annan värld med grönska, etnisk mångfald och djungel öppnar sig. Vi gör en halvdags vandring bland risterasser, vi besöker hinduiska tempelområden i Katmandu och utforskar sedan Nepals djungel på elefantrygg i Chitwans nationalpark. Resan är ett samarbete mellan Far Away Adventures och Kinalotsen.

Peking_Katmanduc

Läs mer på; http://www.farawayadventures.com/