Ett spektra av hösttips – ät, njut och upplev Jämtland Härjedalen

Mat, paddling, fjällcykling, vandring & magiska nätter

Ett spektra av hösttips – ät, njut och upplev Jämtland Härjedalen

Kombinationen med cykel och fjäll är oslagbar och bjuder på både utmaningar och belöningar.
Den färgsprakande hösten erbjuder upplevelser i mängder. Cykla på vindlande stigar, paddla ljudlöst fram genom fjällsjöar eller strosa på höstmarknader fyllda av gastronomiska höjdpunkter. Här kommer några tips!


Upptäck smakfulla höstmarknader
De lokala mat– och hantverksmarknaderna erbjuder massor av goda delikatesser, hantverk och inspiration att ta tillvara på höstens råvaror. Smaka, handla och strosa runt på folkfesterna:

Klövsjö 
Åre 
Östersund

I Jämtland Härjedalen samsas högklassiga restauranger, förstklassiga ostar, guldbelönta syltsorter, charkprodukter, små bagerier, pralintillverkare, nektar-producenter och gårdsbutiker. Chansen är mycket liten att gå hungrig.
Här erbjuds gastronomi på hög höjd! 

Lodge & Lya i Vemdalen
Hus, hem & fritidsmässan Lodge & Lya är en mötesplats för alla som gillar design, inredning, hantverk och mat. Tv-kocken Paul Svensson och elitlängdåkaren Johan Olsson föreläser och på plats finns ett åttiotal utställare som ger inspiration och inredningsråd.
Se Lodgelya.se

Jamtlinatt i Östersund
I novembermörkret arrangeras en magisk natt på Jamtli. Då kan man vandra runt i en mystisk värld fylld av spännande och kusliga upplevelser och med roliga aktiviteter både inomhus och utomhus. Besökarna kan tillverka en egen ljuslykta, se eldsartisteri, möta spöklika figurer, gå sagospåret, äta häxans gröna sockervadd eller låta spåkärringen spå framtiden.
Se Jamtli.com

Fjällcykling längs vindlande stigar
Kombinationen med cykel och fjäll är oslagbar och bjuder på både utmaningar och belöningar. Funäsfjällen erbjuder välmarkerade stigar och turernas olika svårighetsgrader och distanser gör att området passar många typer av cyklister – nybörjare, familjer och proffs.
Se Adventuresweden.com

Bästa platserna för paddling
Glid ljudlöst fram genom vattenytan. En meditativ känsla infinner sig och närheten till djurlivet både under och över ytan blir påtaglig. Adventure Sweden guidar till några av de bästa platserna för paddling i Jämtland Härjedalen.
Se Adventuresweden.com

Upptäck vildmarksvägen – en resa genom natur och kultur
Strömsund i norra delen av Jämtland är porten till Vildmarksvägen. Den natursköna och vilda vägen leder förbi Stora Blåsjön och mäktiga Stekenjokksplatån, vidare in i södra Lappland ända till Vilhelmina.

Världscup i skidskytte
När hösten går över till vinter välkomnar Östersund till en arena där världens skidskytte-atleter möts. Upplev jublet som sprider sig över publikhavet och hurraropen som ökar i kapp med träffarna. Världscupen i skidskytte erbjuder uppsnack, tävlingar, musik och aktiviteter, både på arenan och i Östersunds centrum.
Se Worldcupostersund.se

Rädd att missa något?
adventuresweden.com finns inspiration och tips till fler upplevelser i Jämtland Härjedalen.

I appen Jämtland Härjedalen Sweden finns information om restauranger, evenemang, sevärdheter, kartor, reseplanerare, vägbeskrivningar och väderinformation.
Ladda hem applikationen i App Store »
Ladda hem applikationen i Google Play »


OM Jämtland Härjedalen Turism (JHT)

Jämtland Härjedalen Turism (JHT) ekonomisk förening bildades 1995 och är en samverkansplattform för utveckling av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. JHT företräder besöksnäringen i regionen i nationella och internationella sammanhang och samverkar med regionens destinationer och turismföretag, med företrädare för offentlig sektor, intresseorganisationer m fl. I föreningens styrelse finns företrädare för regionens besöksnäring samt representanter från Region Jämtland Härjedalen.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan


    Strömsund