Fantastisk rundresa i USA med Rosa Bussarna

Rundresa i USA. San Francisco, Florida, Route 66, Las Vegas, Grand Canyon & Hollywood

Fantastisk rundresa i USA med Rosa Bussarna

Resan inleds med flyg till San Francisco där vi bor ett par nätter innan vi tar oss vidare till Lake Tahoe. Vi fortsätter vidare in i Mojaveöknen och Sierra Nevada Mountain Range och till sist når vi mormonernas hemvist Salt Lake City. Efter det tar vi oss upp i bergstrakterna och är snart i hjärtat av Wyoming där vi stannar till i Jackson Hole. Vi fortsätter till världens äldsta nationalpark, Yellowstone nationalpark. Här kan vi titta på den berömda gejsern Old Faithful och de över 50 heta källorna i Mammoth Hot Springs. Har vi tur får vi syn på vilda djur som amerikansk buffel, vargar, pumor, älgar, hjortar, grizzlybjörnar och bergsgetter.

Vi styr vidare och passerar genom Badlands nationalpark och den indianska ursprungsbefolkningens andliga tillflyktsort Black Hills. Givetvis gör vi ett stopp vid det mäktiga Mount Rushmore i South Dakota innan vi rullar mot Chicago. I vindarnas stad Chicago kan vi passa på att åka upp i en av världens högsta skyskrapor, Sears Tower, strosa längs The Magnificent Mile eller besöka några av stadens alla museer innan vi drar vidare.

På vår väg österut gör vi ett stopp i St Louis och letar efter Elvis i Graceland, Memphis. Tennessee blir nästa delstat och här lyssnar vi på countrymusik i Nashville innan vi kör vidare till färgstarka Savannah där vi kommer bo centralt i Historic District. Nästa stopp på resan blir Daytona Beach. Längs vägen ner till södra Florida får vi möjligheten att se Cape Canaveral. Väl framme i Miami väntar några slappa dagar med sol och bad på Miami Beach. Kvällarna kan tillbringas på barer och restauranger längs med Washington Avenue, Ocean Drive och Collins Avenue. Från Miami gör vi även en alligatorsafari i Everglades träskmarker. Vi fortsätter vidare i Florida och tar oss till Orlando och här kan vi hälsa på Musse Pigg på Walt Disney World eller kolla in hoppande delfiner på SeaWorld. Vita sandstränder lockar oss vidare och vi beger oss till Panama City vid Mexikanska golfen.

Jazzmusik, cajunmat och voodoo längs Mississippifloden väntar oss när vi rullar in i spännande musikstaden New Orleans. Efter det fortsätter vi in i Texas vidsträckta landskap och stannar till några dagar i den mysiga staden San Antonio. Vi gör ett stopp vid grottorna i Sonora Vi kör vidare genom New Mexicos ökenvärld. Efter en heldagskörning tar vi oss till Monument Valley. Världens största kanjon, spektakulära Grand Canyon, är nästa stopp. Här stannar vi i några dagar och vandrar i området. De som vill har möjlighet att åka helikopter över det fantastiska landskapet innan det är dags att lämna Arizona och följa berömda Route 66 västerut.

Ökendrottningen Las Vegas blir nästa anhalt. Här kan vi prova lyckan på något av de otaliga casinon som kantar The Strip eller gå på någon av stadens berömda shower, exempelvis Cirque du Soleil. Vi tar oss till filmvärldens Mecka, Los Angeles för ett tredagarsstopp. Här kan vi besöka Universal Studios för att få en inblick i filmernas värld, strosa i Santa Monica och längs Venice Beach och spana efter riktiga stjärnor i Beverly Hills. Missa inte att kolla in stjärnorna utanför Chinese Theatre på Hollywood Boulevard innan vi lämnar glamourösa Los Angeles för att åka längs med kurviga Highway 1 till slutdestinationen San Francisco. Här kan vi börja med att hoppa på spårvagnen och utforska staden uppåt och neråt. En tur ut till Alcatraz är något som rekommenderas eller varför inte svänga förbi Fishermans Wharf, besöka exotiska Chinatown och kolla in den välkända Golden Gate-bron innan det är dags att borda flyget hem till Sverige.

Höjdpunkter på resan:
Yellowstone NP
Mount Rushmore
Chicago
Nashville
Graceland
Miami Beach
Walt Disney World
Everglades
New Orleans
Monument Valley
Grand Canyon
Route 66
Las Vegas
Los Angeles
Universal Studios
San Francisco
Golden Gate
Alcatraz

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

hagagatan 5
11348 Stockholm