Fira Julen på Liseberg – Nordens största nöjespark

Sveriges största julmarknad har öppna. Nu tändas fem miljoner juleljus.

Fira Julen på Liseberg – Nordens största nöjespark

Foto: Liseberg

Nu är alla julförberedelser klara. För inte så länge sedan sedan var Liseberg fyllt till bredden av godis, pumpor och blodiga zombier. Nu har nöjesparken skrudats om i rekordfart. 25 000 pumpor har bytts ut mot 1 300 granar, tre ton snö och fem miljoner juleljus. 75 julbodar, 27 konståkare och 1 Tomtefar är redo – idag öppnar Sveriges största julmarknad. På isbanan framför några av landets främsta konståkare isbaletten Nötknäpparen. Den 27 man stora ensemblen smyckas av 600 praktfulla kostymdelar när de gör piruetter till Tjajkovskijs klassiska musik. Sammanlagt 3 220 timmar julmusik strömmar ut ur högtalarna under julsäsongen. Ett antal timmar äkta Christmas carols från Lisebergs julkör blir det också. I de 75 små korsvirkesbodarna på julmarknaden dukas det upp med glögg, brända mandlar, stickade vantar, smide, hemslöjd, handrullade cigarrer och karameller i strut. Även Lisebergs restauranger bullar upp för att möta de 30 000 förbokade julbordsgästerna. 2 ton julskinka, 52 000 ägg och 5 ton sill står på menyn.

NÖJE ÅRET RUNT!

Liseberg är Nordens största nöjespark, med ett fyrtiotal åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, mat, dryck och underhållning på scen och teater Liseberg är också en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta standard. Varje år får parken cirka 3,1 miljoner besökare, vilket gör Liseberg till en av de mest besökta resmålen i Sverige. Nöjesparken har 40 attraktioner. Allt från små barnkaruseller och sagoslott till svindlande Flumride där man forsar fram genom vilda vatten höga torn och skrämmande spöken. Liseberg har också fyra berg-och dalbanor. Den mest kända är Balder, som två gånger har blivit framröstad till världens bästa berg-och dalbana av trä av internationella aficionados berg-och dalbana.

Underhållning är också en viktig del av parkens verksamhet, och varje sommar gästar många av Sveriges bästa artister våra scener. Entré till parken hålls låg så att de som vill kan komma in i parken för att titta på en konsert eller bara beundra de vackra blomsterrabatterna.

Lisebergs säsonger är sommar (slutet av april-början av okt), Halloween (mitten av okt till början av nov) och Kul (mitten av nov – slutet av dec).

 

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land