Följ med Rosa Bussarna till Borneo, Brunei & Filippinerna!

Följ med till Brunei, Borneo & Filippinernas exotiska övärld!

Följ med Rosa Bussarna till Borneo, Brunei & Filippinerna!

Foto/Källa; Rosa Bussarna

Följ med till Brunei, Borneo & Filippinernas exotiska övärld. Resan börjar i Borneos djungler där vi hänger med orangutanger. Via Brunei åker vi till Filippinerna för sol, bad och stränder & en magisk undervattensvärld möter oss vid Apo Reef. Välkommen ombord på en tropisk äventyrsresa.

Vecka 1

Äventyret börjar i Kuala Lumpur och här kommer vi få en guidad tur genom staden där vi bland annat får se de kända tvillingtornen Petronas Twin Tower. Vi flyger sedan vidare till Sandakan där vi kommer besöka Sepilok Orangutang Center och får se när orangutangerna matas från en plattform i regnskogen. Dagen efter fortsätter vi mot Sukau. En flodsafari på Kinabatanganfloden väntar och här hoppas vi få se näsapor, pygméelefanter, orangutanger och färgglada fåglar. Morgonen efter gör vi en tidig båttur på Oxbowsjön för att uppleva djungeln i morgondiset.

Vecka 2

Vi styr vidare mot Ranau men gör först ett stopp på Moroli Rainforest Stream där de som vill kan prova på fiskmassage. Efter en natt i ett traditionellt longhouse inleds dagen med en guidad tur på Sabah Tea Plantation. Ett tips är att göra ett besök till det välkända Kundasang War Memorial innan vi fortsätter vidare. Nästa stopp på resan är Kinabalu NP som är Malaysias första världsarv på UNESCO:s lista. Här finns det möjlighet, för de som vill, att vandra upp på Mount Kinabalu (tillval) och det finns även gott om tid till att utforska Kota Kinabalu på egen hand. Besök gärna Tunku Abdul Rahman eller prova på white water rafting på Kiulufloden innan vi fortsätter vidare. Nästa stopp blir i Brunei där vi kommer att göra en djungelvandring på Ulu Temburong NP. Dagen efter gör vi en guidad tur genom huvudstaden Bandar Seri Begawan och vi avslutar kvällen med en båttur runt världens största Water Village. Byn är byggd på pålar i floden och vi kommer att göra ett besök till en av familjerna i byn för att se hur de lever där.

Vecka 3

Vi flyger vidare till Manila i Filippinerna och fortsätter vidare till ön Mindoro och här kommer vi stanna fyra nätter på stränderna i Puerto Galera. Här finns massa roliga aktiviteter som du kan sysselsätta dig med, t.ex. vandring, bergsklättring, åka på öhoppning, surfa eller ligga på en av sandstränderna och njuta av miljön. Inom en kilometer från kusten kan man se mängder av exotiska fiskar simma bland koraller och havsanemoner medan olika typer av sjöstjärnor vilar på den sandiga havsbottnen. Vi besöker en Mangyanby som ligger uppe i bergen. Mangyanfolket är Mindoros urbefolkning, ett nomadiskt folk som undviker influenser utifrån för att kunna bevara sin egen kultur.

Här blir vi mötta av olika bymedlemmar som berättar om sina liv och visar oss olika lokala färdigheter. De som vill får gärna delta i aktiviteterna, exempelvis kan du här prova på att göra eld med hjälp av endast bambu eller lära dig spela magyansk harpa. Från Puerto Galera åker vi vidare till Pandanön. Korallreven och de stora bäddarna av sjögräs kring ön attraherar jättesköldpaddor och mängder av olika tropiska fiskar. Så gillar du att snorkla så finns det här möjlighet att på nära håll få se när sköldpaddorna äter. Efter detta är det dags för en av de stora höjdpunkterna på resan, Apo Reef National Park, som ligger väster om Mindoroön. Huvudön Apo är en mysig liten ö med en vacker strand och revet är känt som en av de absolut bästa dykplatserna i Filippinerna. I det kristallklara vattnet är det inte omöjligt att ha upp till 50 meters sikt och här har du goda möjligheter att se hajar, barracudor, sköldpaddor och jättemantor. Resan börjar nu närma sig sitt slut och vi tar oss till Manila och flyger vidare hem till Sverige igen.

HittaUpplevelse.se i samarbete med Rosa Bussarna

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Kuala Lumpur
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia