Barnens sommarkalas på Tjolöholms slott!

På Barnens sommarkalas står barnen i fokus

Barnens sommarkalas på Tjolöholms slott!

Bildsliden ovan, alla bilder; Foto/Källa; Kajsa Sjölander

Den 6-9 juni tar barnen över på Tjolöholm och området fylls med aktiviteter för hela familjen.

På Barnens sommarkalas står barnen i fokus. Förutom alla roliga saker som händer på området träffar barnen figurer och personligheter med anknytning till Tjolöholms historia. Förra årets succé, Barnens sommarkalas, utökar nu från en till fyra dagar

Tjolöholmsäventyr i Magasinet
I Magasinet väntar Tjolöholmsäventyret, en hinderbana fylld av kluriga utmaningar. Tjolöholmsäventyret är framtaget i samarbete med Yrgos eventutbildning och gjorde succé när det hade premiär förra året.

Sveriges största rutschkana
Tjolöhoppsområdet kallas området där det blir hopp och lek i samarbete med Aktivitetshyra. Här kommer det att finnas en femtio meter Megatrack hinderbana samt massor av hoppborgar och sportaktiviteter. Dessutom blir det premiär för en riktigt stor nyhet, ”The Mountain”, Sveriges och en av världens största uppblåsbara vattenrutschkana.

Varieté Vagant bjuder på magi, jonglering och dödsföraktande stunts varje dag, både genom scenuppträdande och genom mingel på området. Trädgårdsmästaren pysslar och låter barnen så ett frö att ta med sig hem. I lekutställningen Emil kan barnen upptäcka de välkända Katthultsmiljöerna och gå Emils kluriga runda. På slottet blir det dramatiserade barnvisningar och i Klädkammaren kan barn och vuxna prova historiska kläder och ta sommarens roligaste familjekort.

Trädgårdspyssel 10.30-13.30
Låt barnen upptäcka Tjolöholms trädgårdar! Trädgårdsmästare Johan visar hur man sår ett frö och berättar hur ett frö utvecklas till en planta. Ingår i entréavgiften.

Vagnsmuseum
Hur färdades man förr i tiden? I vagnsmuseet ser du herrskapets eleganta vagnar. Missa inte slottets första dammsugare – den väger ett ton och var hästdragen! Ingår i entréavgiften.

Klädkammaren
Prova historiska kläder och ta sommarens snyggaste selfie eller varför inte en groupie med hela familjen! Ingår i entréavgiften.

Dramatiserade barnvisningar
Följ med kammarjungfrun Ottilia på en vindlande vandring i slottets salar och vrår. Biljetter köps i Slottsbutiken, 100 kr per person från 3 år. Under alla dagar ges det även klassiska slottsvisningar, visningar av utställningen ”Bohemian Luxury – Liberty style at Tjolöholm” samt trädgårdsvisningar. Har du förköpt biljett får du fri entré till Barnens sommarkalas! Klicka här för att köpa biljett till slotts- och trädgårdsvisningarna.

Häst & Vagn
Följ med på en härlig resa genom Allmogebyn förbi Grindstugan och tillbaka. 40 kr vuxen, 20 kr barn.

Badplats & Lekskepp
Ett tips är att ta med badkläderna! Det passar det utmärkt att ta en kalas-paus på badstranden, där det finns både skugga under de gamla träden och ett lekskepp för barnen. Det finns också en handikappanpassad brygga för de som har svårt att ta sig i vattnet.

Familjeloppet 7 juni
På fredagen blir det extra festligt när Familjeloppet går av stapeln. Loppet anordnas av En friskare generation och är helt gratis.Deltagarna kan välja mellan att promenera, jogga eller gå den 1,5 km långa banan. Det går också bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol. Alla barn som är med i familjeloppet får medalj och frukt. Den som anmäler sig och fullföljer loppet får dessutom gratis entré till Barnens sommarkalas. Även alla de som förköper biljett till Tjolöholms slotts- och trädgårdsvisningar får fri entré till sommarkalaset.

Om Tjolöholms Slott
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

Kontakt
0300-40 46 00
Hemsida, bokning & E-post; Se nedan…

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Tjolöholms Slott
    439 74 Fjärås