Fotokurs Afrika – Kenya

Det är inte bara en fotokurs. Det är en upplevelse som ingen går oberörd ifrån!

Fotokurs Afrika – Kenya

Vill du gå en fotokurs som och samtidigt bidra till att göra skillnad? Med FotokursAfrika och 7M-Projektet i samverkan är det möjligt. Miljön, människorna, kulturen, sedvanorna och det ibland kaosartade gatulivet är oförglömligt i sig.. Vi erbjuds en närhet till lokalbefolkningen som inte hade varit möjlig utan samarbetet med 7m-projektet. Tänk byar, barn, skolor och lokala marknader.

Foto; ©Peter Löfqvist

Dynamiska möten direkt med lokalbefolkningen ger fototillfällen som är helt äkta i vardagen. Lägg därtill att några av kurstillfällena är i det världsberömda Masai mara med sitt häpnadsväckande djurliv och magiska natur. Det ger förutom inblick i en värld som man annars bara upplever på TV, En fantastisk källa till inspiration. Jag har utan tvekan upplevt några av mina starkaste ögonblick på kontinenten och jag har utan tvekan tagit några av mina mest minnesvärda bilder här. Jag har känt, upplevt och varit mitt i centrum för något alldeles unikt. Denna inspiration vill jag dela med mig av och även låta andra få uppleva den.

Det är inte bara en fotokurs. Det är en upplevelse som ingen går oberörd ifrån. Jag driver också 7M-Projektet som arbetar för att främst förse människor i utsatta områden med säkrare vatten och utöver det jobbar vi med att rusta barn och unga in för deras utmaningar framöver. Detta har lett till många och djupgående vänskaper som jag också delar med mig av under kurserna. Vi får träffa människorna som berörts och vi kommer inpå människor som är väldig svårt att uppnå utan ett väl etablerat förtroende.

Kursen leds av Peter Löfqvist. Porträtt, bröllop och företagsfotograf med ett ca 30 tal (2023) resor till Afrika i ryggsäcken och massor av kurser även på hemmaplan. Det är en pedagogiskt upplagd kurs med möjlighet för nybörjaren att nysta upp de första hindren och börja med medvetet fotograferande. För den mer erfarne fotografen finns möjlighet till nya utmaningar som soluppgång, silhuett, eller exotiskt porträttfotografi. Under hela kursen på en vecka finns det möjlighet att ställa frågor både i grupp och enskilt. Man kan diskutera och testa nya tankar och idéer. Och utöver det berikas vi med en ovärderlig skatt av inspiration på denna fascinerande, fantastiska och oslagbara kontinent där vi alla har vårt ursprung.

Hjärtligt välkomna!
Peter Löfqvist
Fotograf, filmare & inspiratör
www.fotokursafrika.se

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan