Fotokurs Ölands sommarorkidéer 14-16 juni

Fotokurs Ölands sommarorkidéer 14-16 juni

Genom teoripass och handledning ute i naturen kommer kursledarna Mikael Gustafsson och Henrik Karlsson att förmedla sina kunskaper och göra dig till en bättre fotograf. Kurserna äger rum mellan den 14-16 juni 2013.

Alvareta_Olanda

Under denna kurs kommer vi att tillbringa mycket tid i fält med handledd fotografering men även några teoripass. Fotograferingen i fält fokuserar vi på Ölands sommarorkidéer.

Salepsrot_Olandc

Nu blommar ca 20 arter som t.ex. guckusko, ängsnycklar, blodnycklar, flugblomster, brudsporre.

Brudsporre_Olandb

Givetvis fotograferar vi även det öländska landskapet. Vi åker till de platser där det är bäst just nu och arbetar med olika typer av fotografering och motiv.

LillaHorn_Olandd

Kurserna vänder sig både till dig som precis har skaffat en systemkamera och vill lära dig hur man gör för att nå bästa resultat och till dig som redan är rutinerad fotograf men känner att du vill lära dig mer om hur du jobbar med t.ex. makro och landskap.

Teoripassen kommer bl.a ta upp vikten av att jobba aktivt med komposition, ljus och skärpedjup. Vi kommer även att titta på hur valet av objektiv påverkar bilden och mycket mer. Teoripassen innehåller bildvisningar där Mikael och Henrik använder sina bilder för att lära ut och inspirera.

Kursledarna kommer även att visa hur man kan jobba med sina bilder i Lightroom, Bridge och Photoshop.

Fotokurserna leds av fotograferna Mikael Gustafsson och Henrik Karlsson som båda är medlemmar i föreningen Naturfotograferna/N.

Mikael Gustafsson, f 1968, är bosatt i Hästveda i norra Skåne. Mikael har givit ut två böcker. 2009 utkom “Ohsabanan och Rusken runt – en resa i natur och kultur”, en skildring av miljöerna kring museijärnvägen i Ohs och 2011 utkom “Upplev Sveriges historia”. 2012 tilldelades Mikael Harry Martinson-sällskapets vistelsestipendium.

Läs mer om Mikael på www.skogsfru.se

Henrik Karlsson, f 1968, är bosatt i Kalmar i östra Småland. Henrik gav 2011 ut boken “Mångfaldens ö – bilder och tankar från Ölands natur”. Henrik har även varit redaktör för boken Ölands fågellokaler som gavs ut av Ölands Ornitologiska förening 2006. 2003 tilldelades Henrik föreningen Naturfotograferna/N och Kodaks stipendium.

Läs mer om Henrik på www.hknaturfoto.se.

Kontakt:

Henrik Karlsson
E-post: henrik@hknaturfoto.se
Mobil: 0705-891318

Mer information: www.hknaturfoto.se

 

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land