Fotoresa Pantanal – Jaguarernas land

Guide är den erfarna naturfotografen och filmaren Annelie Utter och lokala naturguider

Fotoresa Pantanal – Jaguarernas land

Foto; Annelie Utter/NaturResor

Fåglarnas läten tilltar i styrka och när solen stiger över den väldiga vildmarken Pantanal i Brasilien befinner vi oss mitt i. Från vårt flytande hotell i jaguarernas land gör vi dagliga utflykter på floden i mindre, öppna båtar. Varje deltagare har sin egen ”stolsrad” för optimala fotomöjligheter åt alla håll! Vi spanar efter jaguar, kajman, kapybara, jätteutter, neotropisk flodutter och mängder av fåglar. Med oss har vi den erfarna naturfotografen och filmaren Annelie Utter och lokala naturguider. Djuren här är inte skygga och det är lätt att komma mycket nära. Under resan får vi också möta några riktiga cowboys och deras boskap. Pantanal är vildare än västern!

Några av resans höjdpunkter
– Nära möten med jaguarer, jätteutter, kapybara, kajmaner, jättemyrslok, tapir, näsbjörn och vrålapor.
– Spännande fågelliv med bland mycket annat världens största papegoja hyacintaran, jättetukan, många olika kungsfiskare och jabirustork.
– Övernattning på ett flytande hotell mitt ute i jaguarområdet vilket maximerar vår tid ute i vildmarken.
– Fem dygn i jaguarzonen!
– Övernattning på två olika boskapsrancher med fina fototillfällen och möjlighet att rida.
– Den erfarne reseledaren och naturfotografen Annelie Utter ger värdefulla fototips och delar med sig av sina gedigna kunskaper om Pantanals djur och natur.
– Dagliga genomgångar där vi tillsammans med Annelie Utter pratar igenom och artbestämmer dagens viltmöten. Varje deltagare får också en egen fälthandbok om Pantanals däggdjur och fåglar.

Förläng resan
Förläng resan med några dagar i Rio de Janeiro och ett besök vid the Golden Lion Tamarind Project som syftar till att bevara den starkt utrotningshotade lejontamarinen. Du kan också utöka resan med några dagars djurspaning och fina fotomöjligheter i södra Pantanal.

Fotoresa Pantanal i korthet
RESLÄNGD: 17 dagar
NÄTTER I LANDET: 14
AVRESEORT: Valfri
NÄSTA AVRESA: 2019-10-19
ANTAL SAFARIS: 29
NATTSAFARIS: 6

Pantanal i Brasiliens inland är vilt, varmt och väldigt. Till ytan är denna vidunderliga våtmark ett par hundratusen kvadratkilometer stor och artrikedomen är världsunik. Ingen annanstans på jorden kan du möta och fotografera jaguar på så nära håll!

Vi kommer att övernatta på två olika rancher där vi får en inblick i cowboykulturen, möjlighet att rida och fina fototillfällen. Hela fem dygn ska vi också tillbringa i den så kallade jaguarzonen i Pantanal för bästa tänkbara fotomöjligheter. Med ett flytande hotell som bas gör vi utfärder längs floden Cuiabá där vi får möta och fotografera djur som jaguar, kajman, kapybara och jätteutter. Fågellivet är fenomenalt och under resan spanar vi efter exotiska arter som den sällsynta agamihägern, båtnäbb och den ovanliga större poto.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan