Fotosafari Botswana med Okavangodeltat

Vilda djur i jordens mest spektakulära vildmarker går som en röd tråd i Annelie Utters värld

Fotosafari Botswana med Okavangodeltat

Safari i absolut toppklass! Okavangodeltat och Kalahariöknen i Botswana är storslagna vildmarksupplevelser där alla ingredienser har guldkant. På Fotoresa Botswana får du möjlighet att fotografera vilda djur i en ostörd miljö utan att trängas med andra fordon. Med privatplan flyger vi till världens största inlandsdelta Okavango. Dagarna går i de vilda djurens tecken med safariturer både morgon och eftermiddag/kväll. Tiden på året är fantastisk för både fågelskådare och fotografer då många djur har ungar och himlen bjuder på spännande ljusdramatik! I Kalahariöknen med sitt speciella ökenljus och djur som Kalaharilejon, brun hyena och surikat får vi också en unik möjlighet att följa den spektakulära zebramigrationen över världens största saltöken Makgadikgadi på riktigt nära håll. Möjligheterna att ostörd fotografera vilda djur i sin rätta miljö är optimala och antalet gäster i dessa helt privata reservat är mycket begränsat. Vi bor bushlyxigt under hela denna resa som du kan se exempel på i videon nedan. Resan är inte är fysiskt ansträngande.

Några av resans höjdpunkter

 • En fotoresa där varje ingrediens har guldkant – inte minst ur fotosynpunkt!
 • Egna chartrade plan förflyttar oss mellan de olika områdena och ger i sig unika fotomöjligheter av landskapet ur fågelperspektiv.
 • Inga tidsödande transportsträckor!
 • Utsökta fotomöjligheter av Botswanas rika djurliv i ostörd vildmark.
 • Övernattning på lodger i absolut toppklass.
 • Fotografera djur som surikat, sabelantilop, afrikansk vildhund, leopard, Kalaharilejon, brun hyena, elefant och många, många fler.
 • Se zebramigrationen i Kalahariöknen!
 • Bästa tiden på året för fågelskådning.
 • Kanotfärd i urholkade trädstammar, så kallade mokoros.
 • Exklusivt möte med bushmen i Kalahari
 • Den erfarne reseledaren och naturfotografen Annelie Utter ger värdefulla fototips och delar med sig av sina gedigna kunskaper om Botswanas djur och natur.
 • Dagliga genomgångar där vi tillsammans med Annelie Utter och kunniga lokala naturguider pratar igenom och artbestämmer dagens viltmöten. Varje deltagare får också en egen fälthandbok om Botswanas däggdjur och fåglar.
  info

Resan leds av Annelie Utter
Vilda djur i jordens mest spektakulära vildmarker går som en röd tråd i Annelie Utters värld. Som naturfotograf, filmare och researrangör bygger allt hon gör på ett hållbarhetstänk och att det blir klirr i kassan lokalt, för människorna som bor i de vilda djurens närhet. För dig som resenär betyder det att din närvaro faktiskt bidrar till att bevara det vilda – och att förutsättningarna för fotografering är bästa tänkbara.
Ring gärna Annelie på 0707 22 23 37 så berättar hon mer om resmålen!
Läs mer om Annelie här!

Annelie berättar om resmålet
Safari i absolut världstoppklass! Okavangodeltat och Kalahariöknen i Botswana är storslagna vildmarksupplevelser där alla ingredienser har guldkant. På vår fotoresa till Botswana får du möjlighet att fotografera vilda djur i en ostörd miljö utan att trängas med andra fordon. Med privat plan flyger vi in i världens största inlandsdelta Okavango där vi bor på två olika lodger i två olika områden. Dagarna går i de vilda djurens tecken med safariturer både morgon och eftermiddag. Tiden på året är fantastisk för både fågelskådare och fotografer då många djur har ungar och himlen bjuder på spännande ljusdramatik! Vi tar oss vidare med privat flyg till Kalahariöknen med sitt speciella ökenljus och djur som Kalaharilejon, brun hyena och surikater. Möjligheterna att ostörd fotografera vilda djur i sin rätta miljö är optimala och antalet gäster i dessa helt privata reservat är mycket begränsat. Vi bor bushlyxigt under hela denna resa som inte är fysiskt ansträngande.

Om resmålet – det här väntar dig
Okavangodeltat – vildmarksdramatik i världsklass
Okavango är världens största inlandsdelta. Här bor vi på lodger i toppklass i två olika områden. Vi gör safariturer både morgon och eftermiddag/kväll. Det blir också en tur i deltat i en mokoro, en traditionell kanot. Mitt i vildmarken och utan andra fordon i närheten kan vi se och fotografera djur som elefant, giraff, impala, sabelantilop, större kudu, Burchells zebra, ellipsvattenbock, reedbuck, Tsessebe, Blue wilderbeast och red lechwe. Flodhästar och krokodiler är vanliga i vattendragen. Rovdjuren inkluderar afrikansk vildhund, flera inhemska flockar av lejon liksom leopard, gepard och afrikansk vildkatt. I januari är det också gott om flyttfåglar som afrikansk fiskuggla och arter som vårttrana, rödstrupig häger, Zambezi-cisticola, kortstjärtad vidafink, rosaryggig pelikan och kanske också rödstrupig sporrpiplärka.

Kalahariöknen – surikater och tiotusentals zebror
Zebrornas vandring över världens största saltöken Makgadikgadi är efter gnuernas vandring i Kenya och Tanzania den största djurmigrationen i Afrika! 30 000 zebror förflyttar sig över saltöknen och som gästande besökare är vi så gott som ensamma! Här kan du också möta de stora Kalaharilejonen med sina påtagligt långa ben. Vi får också riktigt nära möten till fots med de oemotståndliga och charmiga surikaterna som vi tillbringar flera timmar tillsammans med. Optimala fototillfällen som kräver vidvinkel! I Kalahari finns också brun hyena, struts, öronhund, schakal, honungsgrävling, piggsvin och ett mycket fascinerande fågelliv. Du kan vara säker på att se några ökenlevande fåglar som struts, flyghöns och sjöfåglar som ibis, änder, gäss, storkar och flamingos.

RESLÄNGD: 15 dagar
NÄTTER I LANDET: 12
AVRESEORT: Valfri
AVRESA: 2021 februari
ANTAL SAFARIS: 24
NATTSAFARI: 3-4

Läs även om Annelie Utter och hennes Fotoresa Pantanal – Jaguarernas land
Guide är den erfarna naturfotografen och filmaren Annelie Utter och lokala naturguider

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  kartan

  Okavangodeltat
  Botswana