Upplev Geunja, Samisk Fjällgård

En dörr öppnar sig! - Samisk kultur, spännande äventyr och annorlunda upplevelser

Upplev Geunja, Samisk Fjällgård

Fotograf: © Staffan Widstrand

SAEPMIE SAMELAND – SOMMARPROGRAM – Ett unikt landområde med orörda älvar och vidsträckta skogsområden, där allt det vilda gömmer sig. En fjällvärld med en karg skönhet som skiftar dramatiskt med de åtta samiska årstiderna. Här finns ett rikt växt- och djurliv, helt anpassade till ett stundtals mycket hårt klimat. Här färdas samerna sedan årtusenden med sina renar. Tillsammans med naturen och renen har människan här skapat en kultur, som i all sin mångfald och särart är unik och oersättlig. En dörr öppnar sig! – Samisk kultur, spännande äventyr och annorlunda upplevelser, mitt i ett av Europas största naturskyddade område Vindelfjällen – Ammarnäs. Ett besök på den Samiska Fjällgården i väglöst land ger många mervärden och minnen för livet! Följ med familjen Vinka i det dagliga arbete och på de guidade turerna. Möt renar, vandra och förkovra dig i fjällväxter som föda och medicin. Eller varför inte ett dopp i den klara fjällsjön, kantarell och bär plockning, kanot, roddbåt, fjällfiske och mycket, mycket mer. Dessutom fina möjligheter till utflykter på egen hand. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna! Välj själv om du vill sova på renskinn i torvkåta eller i bekväma sängar med lakan. Visst saknar gården både el och rinnande vatten, men vi har aldrig hört att någon saknat det. Härligt bastubad i den vedeldade bastun som ligger nere vid strandkanten. Givetvis serverar vi rätter ur fjällets eget skafferi. Efter tillgång röding, ren, älg, ripa och kantareller m.m. Genom att du gästar oss bidrar du aktivt i vårt arbete för natur och kulturskydd. Låt oss berätta mer i vårt dag för dag program.

Utrustning:
Ni behöver inte köpa utrustning för att gästa oss. Vi lånar ut det ni behöver: skoteroverall / skor, mössa, vantar, ryggsäck, sovsäck mm. Utrustningslista skickas tillsammans med bokningsbekräftelsen.

Konferensutrustning:
Här finns endast blädderblock. El finns ej. Möjlighet till konferensutrustning finns nere i byn, 15 km.

Telefoner:
För allas trevnad uppskattar vi om ni inte bär med mobiltelefonen under vistelsen hos oss. Meddela familj och affärsbekanta att ni befinner er i väglöst land ett par dagar.

Säkerhet:
I Geunja och på samtliga turer finns nödtelefoner. Guiderna är utbildade i enklare sjukvård och första hjälpen. Glöm inte att meddela oss om ni har någon sjukdom och ta med era mediciner. Tänk på att pollenperioden är senare till fjälls.

Hur tar man sig mitt ut i fjällvärlden?
Sista biten är början på äventyret. Ni vandrar, paddlar eller rider de åtta kilometrarna ut i väglöst land till vår samiska bosättning Geunja. På vintern tar ni skidor, snöskoter eller hundspann. Är ni lite bekvämare av er kör vi er med båten eller skotern. Det tar bara trettio minuter. Ammarnäs, ligger i ett av Europas största naturreservat, Vindelfjällen. Det är vår sista civiliserade utpost med hotell, butiker och kyrka. Dit tar ni er med flyg antingen till Storuman, Lycksele, Umeå eller Skellefteå. Bil eller buss hämtar och kör er den sista biten. Väljer ni tåg åker ni till Vännäs och tar bussen därifrån.

Restid:
Ca 3,5 tim från Stockholm till Ammarnäs. Vi hjälper er gärna med enklaste och billigaste resväg.

Med Tåg
Från Stockholm, Göteborg, Malmö via Vännäs. Vidare med buss till Ammarnäs. Bokning Tågkompaniet 020-444111, SJ 0771-75 75 75 www.sj.se

Med Flyg
Från Arlanda till Storuman, Arvidsjaur, Lycksele eller Umeå. Buss eller hyrbil.
Bokning Storumans Flygplats 0951-15440

Kontakt ( Se även mail och hemsida nedan. )
Ann-Kristine & Mikael Vinka
Lapplandsafari, Geunja Samisk Fjällgård
Året runt: 0952-602 90 – Ta kontakt med oss så hjälper vi Er med enklaste och billigaste resväg upp till oss.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land