Gol och Golsfjellet, Norge

Gol och Golsfjellet, Norge

Drömmer du om vit snö så långt ögat kan se?


   Alla bilder på denna sidan: Foto; Fjords.com 

Vill du sätta på skidorna och komma ut på alldeles nya preparerade skidspår? Eller kanske susa nerför skidbackarna i den alpina anläggningar?

Eller föredrar du en långsam tur i en häst och släde, eller fart och spänning i en snöskoter? Oavsett vad du vill göra finns det gott om möjligheter om du väljer att tillbringa några vinterdagar i Gol och Golsfjellet.

Alpine utmaningar
Om du vill kombinera shopping med en tid i skidbacken, erbjuder Gol Skisenter stora upplevelser på den soliga sidan av dalen, nära till centrum.

Uppe på Golsfjellet Mountain, hittar du Storefjell Ski-och Kälkåkning Centre med ett stort skidlekområde och en separat kälkbacke. I närheten av Bualie Golsfjellet Alpine Centre finns en ny terrängbana och stuga. De skidanläggningarna är också bra utgångspunkter för längdskidåkning, med direkt tillgång till spår.

Här hittar du totalt 6 liftar med 17 nedfarter, flera terrängbanor och skidlekplatser.

Längdåkning
Oavsett om du bara vill ha en långsam skidtur för att njuta av sol och snö, eller föredrar hård träning, finns det alltid något som passar på Gol och Golsfjellet.

Det finns mer än 300 kilometer välpreparerade skidspår här i varierande och familjevänlig terräng utan svårare områden. Eftersom de flesta av spåren börjar i bergen, behöver du inte trötta ut dig själv innan resan börjar.

NYTT: Längdspåren på Nystølsfjellet är nu anslutna till Golsfjellet. Detta område ligger söderut på berget, och avser området kring Nystølsvarden, det högsta berget i Gol, 1296 meter över havet.

Grillstugorna på Golsfjellet är alltid öppna, och alla är välkomna att titta in. En perfekt plats att ha en inomhus grill, om du vill ta skydd mot dåligt väder, eller bara koppla av intill den öppna spisen. Du kan ta med din egen mat.

Hundspann
Känn snön spruta över ditt ansikte, medan vältränade hundar drar dig och din släde över en snötäckt bergsplatå. Hundspann är ett bra sätt att uppleva naturen och är kul för både barn och vuxna.

Hästdragna slädturer
Du kan verkligen njuta av livet genom att gå på hästdragna slädturer, lyssna på slädens bjällerklockor som ringer, alltmedan du sitter under en skinnfäll, genom snötäckta landskap.

Skotersafari
Känn adrenalinkick medan du sitter på en skoter som går genom snötäckta landskap i full fart. Gol Motor og Fritidspark erbjuder också aktivitetspaket med många olika aktiviteter, och möjligheten att få mat / dryck i en lavvo under resan.

Isaktiviteter
Prova skridskoåkning på Glitre Skøytestadion, en av Norges snabbaste spår på naturis. Öppen under dagen och kvällen.

Eller vad sägs om att gå en kvalificerad vägledning i isklättring i Golsjuvet? Guidning och kurser för både nybörjare och avancerade klättrare finns tillgängliga.

Om du önskar lugnare aktiviteter som du kan gå isfiske på Søråsen. Här finns många områden där man kan fiska gratis fram till påsk.

Spa och Wellness
Njut av exklusiva uppmärksamhet och behandling på Oline spa och wellness center på Pers Resort.

Kontakt
Gol Reisemål
Tel: +47 3202 9700
E-mail: gol@golinfo.no

Läs mer på hemsida; http://golinfo.no

Se även http://www.visitnorway.com/se/

KARTA, Gamlevegen 4, NO-3550 Gol, Norway

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land