Golfresor till Sydafrika

Golf och sightseeing går hand i hand i Sydafrika

Golfresor till Sydafrika

Med ett överflöd av sol och några av de bästa och vackraste golfbanor som står att finna, har Sydafrika blivit ett mecka för golfentusiaster. Det finns hundratals golfbanor att välja mellan och det enda problemet är att välja vilka banor ni inte ska spela på och hur mycket golf ni ska offra för att hinna med lite sightseeing. Men faktum är att golf och sightseeing går hand i hand i Sydafrika.

Golf i bushen
Klimatet i Krugerparken är subtropiskt med heta, regniga somrar från oktober till mars som följs av varma, torra vintrar. På vintern är temperaturen lägre och vegetationen glesare, vilket gör det betydligt lättare både att spela golf och se vilda djur. I och omkring Krugerparken finns ett flertal banor där er publik kan bestå av till exempel giraffer, flodhästar eller elefanter! Spela på Hans Merensky Golf Course, en bana som är ett måste för alla golfentusiaster som älskar vildmarken, eller på den väldigt exklusiva Leopard Creek Country Club, som är öppen endast för gäster på vissa lodger.

Här finns också White River Country Club, som ligger i otroligt vackra omgivningar vid början av Panorama Route. Med design av Gary Player är banan en fröjd för spelare på alla nivåer, som måste tackla floden som ringlar sig genom banan.

Golf i Sun City
15 mil nordväst om Johannesburg ligger Sun City, Sydafrikas Las Vegas, med två fantastiska banor i världsklass, båda designade av Gary Player.

Gary Player Country Club är en erkänt krävande och svår bana som anses vara en av världens bästa och Lost City Golf Course, hisnande vacker men se upp för de 38 krokodiler – en del upp till två meter långa – som bor i vattenhindret på 13:e hålet. Ta med många bollar!

Kombinera några rundor golf med en kväll på kasinot och en safaritur i angränsande Pilanesberg National Park, Sydafrikas tredje största nationalpark, där man bland annat kan se The Big Five.
Till toppen

Golfkusten
KwaZulu-Natals subtropiska kustlinje kallas inte oförtjänt för the Golf Coast – här ligger mästerskapsbanorna på rad. Lägg till detta milslånga stränder, varmt vatten, fantastiskt vacker natur och förstklassiga naturreservat och du har en golfupplevelse utöver det vanliga.

Durban Country Club anses fortfarande vara en av de bästa golfbanorna i Sydafrika och i Afrika. Ingen annan klubb har varit värd för South African Open och andra viktiga turneringar så ofta.

Banan ligger direkt på stranden och är både vacker och krävande och för ett bra resultat måste man också spela bra. De starka vindarna från Indiska Oceanen gör det inte lättare!

På North Coast ligger Zimbali Country Club, designad av Tom Weiskopf, vinnare av British Open. Banan är medelsvår och går genom tät subtropisk vegetation, våtmarker och öppen terräng och erbjuder en otrolig utsikt över Indiska Oceanen.

Här, bland de stora sockerplantagerna, ligger också den vackra Links-banan Prince’s Grant Golf Course, designad av Peter Matkovich och Mount Edgecombe Country Club, som består av två mästerskapsbanor.

Selborne Country Club ligger strax söder om Durban på South Coast och kallas av en del för de mest spektakulära 18 hålen i södra Afrika. Fågellivet, den frodiga vegetationen och ett överflöd av vatten – inte mindre än 15 hål har vattenhinder – gör spel på denna topp tio-bana till en fantastisk upplevelse.

Dessutom bjuder Selborne Hotel, Spa & Golf Estate på underbart, lyxigt boende. Denna ståtliga herrgård ligger invävd mellan klippor och grönskande kustskog och har en subtropisk trädgård som leder ned till en privat beach club bara några fotsteg från stranden. Här finns också ett spa, där ni kan slappna av, bli omhändertagna och få nya krafter. Allt detta, ihop med fantastisk mat och dryck, kommer ge er en underbar upplevelse!

Här finner ni också mästerskapsbanan San Lameer, som är byggd på en våtmark och söder om Port Edward ligger den utmanande och vackra Wild Coast Sun, skapad av Robert Trent Jones och en topp tio-bana i Sydafrika, där ni spelar över raviner, dammar och vattenfall.

Golf och underbara stränder
Vackra Garden Route börjar i Mossel Bay och slutar i Port Elizabeth och dess inhemska skogar, sjöar, vita sandstränder, laguner och fantastiska bergspass gör denna kuststräcka till ett av Sydafrikas mest populära resmål.

Det stora antalet golfbanor garanterar dig omväxlande och spännande golf varje dag och det finns väldigt mycket annat att utforska. Vad sägs om en delfin- eller valsafari i Plettenberg Bay, ett besök på en strutsfarm i Oudtshoorn eller varför inte komma öga mot öga med en vithaj i Gansbaai?

Fancourt Hotel and Golf Estate är utan tvekan en av världens bästa golfhotell. Här finns banorna The Montague och The Oteniqua som båda är öppna för besökande, samt The Links som är reserverad för medlemmar och hotellgäster, vilket innebär att ni i lugn och ro kan njuta av er golfrunda. Alla banorna är designade av Gary Player.

Ett alternativ till dessa banor är topp tio-banan George Golf Club, som ligger några kilometer väst om George vid foten av den mäktiga bergskedjan Outeniqua. Banan är kuperad och omgiven av tät skog. Här finns också Oubaai Golf Course, en mästerskapsbana designad av Ernie Els, med panoramautsikt över Indiska Oceanen.

Pezula Golf Course ligger i Knysna högt uppe på The East Head, med utsikt över Indiska Ocanen i söder och lagunen och bergskedjan Outeniqua i norr. Ingen annan bana i Sydafrika har en sådan spektakulär utsikt! Böljande fairways och en hel del bunkrar gör denna Linksbana till en utmaning.

Mellan rundorna på Goose Valley Golf Club i semesterparadiset Plettenberg Bay kan ni njuta av de långa, härliga stränderna.

Golfbanor i världsklass
Kapstaden är ett paradis som varje människa bör uppleva minst en gång i livet. Med stränder, berg, skog, enorma shoppingcenter, otroliga restauranger och väldigt mycket mer är det inte konstigt att folk kommer från när och fjärran för att njuta av den afrikanska solen. Ni kommer vilja tillbringa så mycket tid ni kan på Kapstadens golfbanor – de är i världsklass! Glöm bara inte att utforska resten av Kaphalvön med Cape Point, Godahoppsudden och Simon’s Town med sina pingviner och besök Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad under så många år. Ni kanske till och med har så mycket energi kvar att ni vill bestiga Table Mountain!

Royal Cape Golf Course är Sydafrikas äldsta golfklubb och är känd för att vara otroligt vacker. Här har South African Open spelats många gånger, och här får ni verkligen testa era golfkunskaper – speciellt när det blåser starka vindar från sydost.

Clovelly Golf Course ligger otroligt vackert i en dal omgiven av berg och med utsikt över False Bay och är, i motsats till många andra banor, väl skyddad från vind av de många träd som kantar fairway, men banan är fortfarande utmanande. Steenberg Golf Course ligger bara ett stenkast från Kapstadens centrum, i Constantia Valley med vingårdar, berg och skog som kuliss. Denna bana är mycket trevlig att spela på oavsett om ni är nybörjare eller proffs och den sägs ha Kapstadens bästa greener.

En golfbana ni inte ska missa är Arabella Golf Club, framröstad som den näst bästa golfbanan i Sydafrika och den absolut bästa i Western Cape. Återigen är det Peter Matkovich som står för designen av denna unika golfbana som ligger väldigt vackert vid Bot River Lagoon och Kogelberg Mountain, strax väst om Hermanus.

De många vattendragen på Rondebosch Golf Course bidrar till ett oerhört rikt fågelliv och en runda på Westlake Golf Course med utsikt över False Bay ger en trevlig upplevelse för alla med sin snälla design.

Avsluta med ett glas vin

Mindre än en timme utanför Kapstaden ligger de flesta vindistrikten i Sydafrika och de bjuder på praktfulla bergskedjor, gröna och frodiga dalar, historiska städer och byar samt fruktträdgårdar och vingårdar fulla av frukt. En del av världens finaste viner produceras i detta område, så ni bör absolut passa på att provsmaka några av dem när ni är här.

De Zalze Golf Course ligger på De Zalze Winelands Golf Estate i Stellenbosch och erbjuder er möjligheten att avsluta ert golfäventyr med vinprovning och en god middag. Banan är designad av Peter Matkovich och är inte lätt. Dess största motstånd är i form av vattenhinder på många hål, men också av Blaauwklippen River som kantad av ekar slingrar sig genom banan. I grannskapet finns också Stellenbosch Golf Club och Devonvale Golf Estate.

Erinvale Golf Club är en av de bästa golfbanorna i Sydafrika och har varit värd för många, stora turneringar. Gary Player har designat denna mästerskapsbana vars första nio hål slingrar sig genom flack terräng, medan de sista nio hålen bjuder på drastisk stigning upp för berget där de sista hålen bjuder på en fantastisk utsikt över kusten.

Pearl Valley Golf Course i Paarl bär Jack Nicklaus signatur och är en av de mest exklusiva och svårspelade banorna i hela Kapprovinsen. Den omges av flera berg och gränsar till vingårdar och har Berg River som ett ständigt närvarande vattenhinder. Det har inte sparats på antalet bunkrar heller, hela 76 stycken är spridda över banan.

Kontakt:
Lina Roodt
+46 (0)31 799 55 27
eller
Julia Lindgren-King
+46 (0)31 799 55 28

Hemsida, bokning & E-post; Se nedan….

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Krugerparken