Grönelid Gård

Tiveden är känd för sin vackra natur och här finns milslånga stråk för den vandringslystne.

Grönelid Gård

Följ med på en tur till häst i Tiveden! Välj mellan entimmes- och tvåtimmarstur, ingen vana krävs, vi anpassar efter din kunskap.  Lyssna på tystnaden som bara avbryts av fågelkvitter och hästarnas hovar. Upplev Tivedens vildmark med stora klippblock, små trolska sjöar och djupa skogar från en fjordhästrygg! Vi gör i ordning hästarna före och efter turen tillsammans, detta är ett bra sätt för ryttare och häst att lära känna varandra. Tiden som anges i prislistan är själva ridtiden. Hastigheten anpassas efter ryttarnaGården Grönelid ligger mitt emellan Vänern och Vättern i Tiveden, med lika långt till Stockholm som till Göteborg och Oslo. Vi har tre mil till både Askersund, Karlsborg och Laxå. Gården består av 30 hektar åker och bete samt 50 hektar skog. En del av marken ingår i Natura 2000, då det finns speciella blommor, fjärilar och stora vattensalamandrar som trivs här.

Tiveden är känd för sin vackra natur och här finns milslånga stråk för den vandringslystne. Nationalparken med helt orörda skogar ligger bara ett stenkast ifrån Grönelid. Berättelser om troll och jättar florerar i trakterna och Du kanske springer på något själv. På Grönelid finns får, hästar, kor, hundar och katter som alla tycker om att mysa.

Du kan aktivt delta i arbetet med dessa eller välja att bara titta på och klappa. Vi erbjuder också att prova på ridning eller turridning på fjordhästar i den vackra naturen.

Vi har två stugor med hög standard. Båda är utrustade med kök, micro, diskmaskin, kaffebryggare, vattenkokare, wc, dusch, tvättmaskin, torktumlare, kamin och grillplats.

Vardera stuga har en stor veranda i söderläge att sitta på när kvällen kommer.

Kontakt
Grönelid Gård
Camilla Ersson
Telefon: +4673-82150 65
Webbplats, bokning, e-post, se nedan…

 

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Grönelid 1
    695 97 Tived Örebro