Halmstad Opera & Vocal Festival 14-17 juli

Sommaren 2016 arrangeras Halland Opera & Vocal Festival runt om i fantastiska Laholm

Halmstad Opera & Vocal Festival 14-17 juli

Foto: Anna Thorbjörnsson

Sommaren 2014 lanserades Halmstad Opera & Vocal Festival och blev en stor succé. Nu växer vi och sommaren 2016 genomförs Halland Opera & Vocal Festival. Sommaren 2016 arrangeras Halland Opera & Vocal Festival runt om i fantastiska Laholm. Under fyra fullmatade dagar 14-17 juli bjuder vi på en rad musikaliska och konstnärliga upplevelser, då vi välkomnar publiken till våra olika spelplatser.

Festivalen inleds med en fötrollande invigninskonsert på Skottorps slott, då operasångarna Per Eriksson och Sara Eriksson framträder tillsammans med Vindla Stråkkvartett. Men invigningskonserten kommer även att innehålla en del överraskningar. Halland Opera & Vocal Festival 2016 bjuder på inte mindre än fyra premiärer, varav två uruppföranden. I övrigt innehåller programmet en rad rykande färska produktioner, vilket gör årets festival extra spännande och angelägen. Varje festivaldag inleds med festivalfrukost på Teckningsmuseet i Laholm. Programpunkterna fortsätter därefter på Skottorps slott och Vallåsens värdshus, fram till sena kvällen. Mozart-opera, romanskonst, barockopera, nya verk och konstformsöveskridande musikdramatik bildar en fantastisk mosaik av upplevelser.

Halland Opera & Vocal Festival rör sig mellan olika scener och miljöer under festivaldagarna 14-17 juli 2016. Festivalens huvudscener finns på tre platser: Teckningsmuseet i centrala Laholm, Skottorps slott och Vallåsens värdshus. Buss från Laholm till de olika spelplatserna kommer att erbjudas publiken.
Halland Opera & Vocal Festival drivs som ett gemensamt projekt av Kultur i Halland och nyoperakompaniet Operation Opera (representerat av Jalhed Produktion) i samarbete med Laholms kommun, Skottorps slott och Vallåsens värdshus.

SPELPLATSER

Vallåsens värdshus
Jaktvilla med utrymme för möten, utveckling, kultur, rekreation och inspiration
Vallåsens Värdshus är ett familjeägt hotell och vandrarhem med restaurang och utrymme för möten, utveckling, kultur, rekreation och inspiration. Du hittar denna pärla mitt mellan Malmö/Köpenhamn och Göteborg vid Hallandsåsens norra sluttning, omgiven av skog och stillhet. På utomhusscenen anordnas ofta kulturevenemang. För länge sedan var Vallåsen en jaktvilla – en plats för friluftsliv
och avkoppling. Nu fyller platsen samma funktion för både skidåkare, cyklister, golfare, vandrare och livsnjutare.

Skottorps Slott
Sveriges bäst bevarade empireslott med engelsk park
Skottorps Slott är Sveriges bäst bevarade empireslott! Mest berömt har det blivit för att Karl XI gifte sig här den 6 maj 1680 med Ulrika Eleonora av Danmark. Framför slottet finns en engelsk park med en mängd mer eller mindre sällsynta träd och buskar. Skottorp ligger inte långt från Hallandsåsen, vid den insjölika Stensån. Skottorps slott nås enkelt via E6.
Se program här! http://hallandopera.se/operafestival2016/program.html

Teckningsmuseet
En arkitektonisk upplevelse på Nordens enda museum för Teckningskonst
Vid Hästtorget i centrala Laholm ligger Teckningsmuseet i Laholm, Nordens enda museum för teckningskonst. Museets ambition är att lyfta fram teckningen som konstart och vara ett forum för såväl nya strömningar som historiska återblickar. Här visas tillfälliga utställningar med nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur den egna samlingen. Den publika verksamheten bjuder även på workshops, föredrag, konserter och pedagogisk verksamhet för skolan. I museets butik finns presentartiklar och centralt i huset ligger Cafe Lagan. Ett besök på Teckningsmuseet är också en arkitektonisk upplevelse. Museet huserar i Laholms gamla brandstation, som fått en modern och spännande tillbyggnad med ansiktet mot Lagan. I huset hittar du också Laholms keramikmuseum.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land