Höga Kusten Stigen

En ny 2,5 kilometer lång vandringsstig upp för Skulebergets sydsida

Höga Kusten Stigen

Fotograf/Källa; Markus Sjöberg, FriluftsByn

På lördag öppnar Höga Kusten-Stigen. En ny 2,5 kilometer lång vandringsstig upp för Skulebergets sydsida. Höga Kusten fortsätter att locka besökare från när och fjärran och den mest populära aktiviteten är att uppleva världsarvet till fots. Som ett led i att erbjuda boende och besökare fler leder och en stig anpassad för dagsvandringar öppnar på lördagen Höga Kusten-Stigen på Skulebergets sydsida.  Redan innan Höga Kusten-Stigen öppnat har besökare sökt sig till stigen och en stor del av vandrarna visar sig vara barnfamiljer. Möjligheten att kombinera vandring och linbana är något som hyllas av besökare. De som planerar att vandra Höga Kusten Stigen ska inte fokusera på själva distansen 2,5 kilometer. Stigen är bitvis brant men inget problem med rätt förväntningar. Det är en stig för njutvandring och man bör nog avsätta i alla fall två till tre timmar. En stor del av behållningen är att slå sig ner på en solvarm klippa och njuta Sveriges kanske mäktigaste vyer och det är inget som räknas i kilometrar.


FAKTA:
Höga Kusten Stigen öppnar idag, Lördagen den 7:e Juli medan invigning hålls Lördagen den 15:e Juli. Höga Kusten Stigen är totalt 2,5 kilometer och startar vid Skulebergets sydsida, följ skyltar mot FriluftsByn strax norr om Docksta, och stigen avslutas på toppen av Skuleberget. Parkering är gratis efter uthämtande av parkeringsbevis på området.

Öppna inbäddad media i webbläsaren
Höga Kusten är en av Sveriges snabbast växande turistdestinationer. Hit kommer människor för att uppleva den mäktiga världsarvsklassade naturen, de unika smakerna och den säregna kulturen.

Höga Kusten Stigen from FriluftsByn on Vimeo.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    FriluftsByn 870
    870 33 Docksta