Hoppets Väg – Island

Hoppets Väg – Island

Plats: Nordvästra Island,

Upptäcktsfärder i nordväst

Denna tur utgör en idealisk möjlighet för alla som vill njuta av en bekväm ridtur i olika typer av landskap. Vi rider genom oförstörd natur och får en god inblick i isländsk historia genom de sagor vi får ta del av. Att rida på den jämna, sandiga marken är en ren glädje för både häst och ryttare. Det blir gott om tid till att uppleva den unika gångarten tölt, medan vi undersöker naturen och historien i detta särpräglade område.

Våra värdar på denna tur – Haukur och hans fru Sonja – bor i den smala dalgången Vatnsdalur. Vi börjar ritten vid deras gård Hvammur, och korsar älven Vatnsdalsá på väg till gården Thingeyrar. Här fanns en gång ett kloster, grundat på 1100-talet. Vi besöker Borgarvirki, en imponerande fästning som består av lager av basalt. Det blir en spännande upplevelse att rida i vatten, då vi korsar lagunen som kallas Hóp i sällskap med en flock frispringande hästar framför oss. Besöket hos sälkolonin på norra Atlantkusten är något man inte bör missa. På vår sista riddag hjälper vi våra värdar att föra hästarna tillbaka till gården, där de släpps ut på grönbete.

ishestarhoppetsvag550
Foto: Ishestar

Nivå: Goda ryttare

Antal dagar: 5 dagar, 4 nätter, varav 4 riddagar. 120 km

Datum: Söndag–torsdag;

21–25 juni, 28 jun–2 juli, 5–9 juli, 19–23 juli, 26–30 juli, 2–6 augusti, 9–13 augusti, 16–20 augusti, 23–27 augusti

Boende: Säng i 2–4 bäddsrum

Antal deltagare: Max 16 pers

Samlingsplats: Reykjavík. Boende före och efter turen arrangeras på egen hand.

Observera: Knähöga gummistövlar rekommenderas för denna tur

Bokningskod: IH – 18

Pris: 8.995 SEK
(Med reservation för att prisbilden kan ha förändrats sedan denna presentation lades upp på Hittaupplevelse.se. Kontakta företaget för aktuella priser eller se hemsidan nedan..)

ishastargrandtoursadling550
Sadling pågår. Foto: Ishestar

En annan höjdpunkt på denna tur är bussresan tillbaka till Reykjavík längs höglandsleden Kjölur. Vi färdas mellan två glaciärer, njuter av ett dopp i en naturlig varm källa i Hveravellir samt besöker de varma källorna i Geysir och det majestätiska vattenfallet Gullfoss.

Inkvartering under ridturen i bäddade sängar i 2–4-bäddsrum. Alla övernattningar sker på gården Hvammur, där ett uppvärmt utomhuskar väntar på oss efter en hel dag i sadeln.

DAG-FÖR-DAG-BESKRIVNING:

Söndag: Reykjavik – Hvammur – Vatnsdalur – Sveinsstaðir
Transfer med buss från Reykjavík till gården Hvammur, där vi träffar hästar och guider. Vi inleder ridturen med att rida genom dalen Vatnsdalur. Denna vackra dal är skådeplats för Vatmsdæla-sagan. Vi rider längs älven Vatnsdalsás strandbrinkar och korsar efter ett tag över till den västra sidan av dalgången. Ridturen avslutas på gården Sveinsstaðir, varefter vi återvänder till gården Hvammur för övernattning. (25 km)

Måndag: Hvammur – Sveinsstaðir – Hóp – Borgarvirki
Vi lämnar gården Sveinsstaðir och fortsätter till den historiska gården Thingeyrar. Vi får höra om platsens historia och förbereder vår ritt över sjön Hóp, Islands femte största sjö, längs en säker väg genom vattnet. Detta är en oförglömlig upplevelse! Väl på torra land besöker vi Borgarvirki, en fascinerande vikingatida fästning. Vi övernattar på gården Hvammur. (30 km)

Tisdag: Hvammur – Hvítserkur – Nordatlanten – Hvammur
Dagen ägnas åt att upptäcka det vackra landskapet på halvön Vatnsnes, känd för sitt rikliga fågelliv. Hvítserkur, ett majestätiskt basaltberg, tronar vid kusten och utgör häckningsplats för skarv. Vi rider återigen över Hóp, denna gång längs en annan väg, och återvänder till gården Thingeyrar. Här kan vi njuta av ett bad i den lokala, geotermiskt uppvärmda simbassängen. Vi serveras av en smaklig måltid på gården Hvammur, där vi också övernattar. (40 km)

Onsdag: Hvammur –Thingeyrar – Húnavatn – Hvammur
Vi börjar dagen med att besöka den historiska kyrkan i Thingeyrar. Detta är vår sista riddag, och vi rider tillbaka hästarna till gården Hvammur. Vi korsar sjön Húnavatn längs en genväg genom vattnet och njuter av hästarnas upphetsning över att vara tillbaka på den svarta sanden på torra land. Vi rider längs den östra sidan av dalgången Vatnsdalur, förbi vattenfallet Hvammfoss, som omges av imponerande basaltpelare. På kvällen firar vi vår lyckade återkomst med en grillfest på logen i äkta isländsk stil!! (25 km)

Torsdag: Hvammur – höglandsleden Kjölur – Reykjavík
Det är dags att ta farväl av våra värdar och resa vidare med buss över Kjölur. Bussen tar oss genom höglandets oländiga vildmark, där vi kan förundras över den naturliga varma badpoolen vid Hveravellir. Kanske har du lust att ta ett dopp? Vi ser de majestätiska glaciärerna Hofsjökull och Langjökull och det mäktiga vattenfallet Gullfoss, innan vi når det världsberömda Geysirområdet. Vi anländer till Reykjavik ca kl 18.30.

Om Ishestar
Ishestar är Islands ledande turoperatör som har varit verksam sedan 1982. Vi är fullt auktoriserade. Vårt mål är att erbjuda våra gäster en oförglömlig upplevelse i det isländska landskapet. Vi erbjuder både korta halvdags eller heldags turer, som du lätt kombinerar med andra upplevelser på Island, till långa turer som ger dig en upplevelse för livet. Ishestar är miljö certifierade och arbetar för att skydda och bevara den isländska naturen för framtida generationer.
Keyword: Islandshästen, Islandshästar, Islandshäst

Kontakt:
Välkommen att kontakta oss för mer information,
tel 08-552 45 900
ulf@ishestar.se

Mer information: http://www.ishestar.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land