Hurtigruten – Vinterresa

Hurtigruten – Vinterresa

Plats: Norra Norge,

Den mörka årstiden i Nordnorge erbjuder spännande resor i ljusets tecken. Inte bara i det klara, men kortvariga dagsljuset allra längst i norr, utan också genom det sällsamt mörkblåa nattljuset som skapas av stjärnornas och månens samspel med hav och snötäckta landmassor.

När polarnatten faller handlar det även om att skåda aurora borealis – det mäktiga norrskensljuset, göra strandhugg med slädturer och dragvilliga polarhundar, vara med om ett äkta vikingablot samt färdas med snöskoter över månbelysta snöfält.

vnhurtigrutennorrseknd580
Foto: Stockshots.no/Innovation Norway

Allt detta får man uppleva under  “Hunting the Light”, de speciella resor som Hurtigruten arrangerar vid Nordkalotten under vintern, där Polcirkeln korsas och midvinternatten råder.

En av höjdpunkterna under ”Hunting the Light” är besöket vid den mäktiga Nordkapsklippan, täckt av snö och is.

vnhurtigrutennorrskenc580
Foto: Bjørn Jørgensen/Innovation Norway

Den som har förmånen att delta i ljusjakten får dessutom lära sig bakgrunden till det unika blå vinterljuset i norr, hur norrskenet uppkommer samt var och när det lyser som flitigast.
Som resenär får man också ta del av historien om de gamla vikingarna, kustens folksagor och mer om hur de uråldriga bergskedjorna formades.
Under kryssningarna mellan Bodö, norr om Polcirkeln, och Kirkenes invid den ryska gränsen, får resenärerna dessutom vara med om aktiviteter som polcirkeldop och specialkomponerade måltider med arktiska förtecken.
Den som älskar skaldjur kan med fördel följa med och uppleva när lokala fiskare tar upp de särskilda kungskrabbetinorna, med fångst av världens största skaldjur, den lika läckra som jättelika kungskrabban. Den dagen avslutas med ett festbord dukat med havets läckerheter och resans deltagare föräras diplom som bevis på sina upplevelser.

vnhurtigrutennorrskenb580_1
Foto: Stockshots.no/Innovation Norway

”Hunting the Light” ombord på Hurtigruten är en överraskande och omväxlande vinterföreställning, nu för fjärde året i rad. Resan från Bodö till Kirkenes bokas genom Hurtigruten eller genom bolagets många återförsäljare över hela Sverige.

Kontakt:
Hurtigruten, Järnvägsgatan 9A
652 25 Karlstad
Bokning: 0771-990 490
booking@hurtigruten.com

Mer information: http://www.hurtigruten.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land