Vackra Idre Fjäll – Vita vidder, gnistrande skare!

En fjällsemester med massor av sol, skratt och snö!

Vackra Idre Fjäll – Vita vidder, gnistrande skare!

Skidåkningen

En magisk vinter på Idre Fjäll. Vi erbjuder aktiviteter för hela familjen, med allt från ridning, hundspann, skoterturer och självklart skidåkning. Livet är ett lek och ett äventyr och bjuder på både skratt och snö. Du kanske inte vet detta – men i Idre hittar du Sveriges sydligaste fjäll. Här väntar rolig skidåkning för hela familjen och fjällupplevelser – på riktigt! Renar, kalfjäll och vidsträckt vildmark. Eftersom Idre har skidåkning i alla väderstreck så kan du åka där vädret och snön är som bäst – perfekt när nordanvinden tar i eller vårsolen värmer.

40 nedfarter och 27 liftar samlade runt en storslagen fjälltopp. Det är en skidsemester på Idre Fjäll. Här hittar du både Dalarnas längsta och brantaste backe, och allt däremellan. På Idre Fjäll finns backar för självsäkra, tveksamma, smöriga och outtröttliga skidåkare. Kort sagt – för alla olika skidpersonligheter oavsett ålder och utgångsläge.

Mat och nöje
Restaurangutbudet är gott, och brett. Vad sägs om mättande frukostbufféer, pizza, pasta, gourmetmiddagar, fondue, lokala specialiteter och smakrika temakvällar? En perfekt avslutning på skiddagen är after ski. Det finns många ställen att välja mellan. Sjung ikapp med ett liveband eller slappna av i en skön fåtölj framför brasan. För barnen finns barnens egna, föräldrafria after ski. Den som vill och orkar skaka loss benen kan göra det på nattklubben Utsikten. För de minsta anordnas knattedisco minst en gång i veckan.

Barnens backe
Längs Askelands skogsbana möter du busiga renar, jättetroll och andra roliga överraskningar. Inte många stavtag bort finns ett stort nybörjarområde som lämpar sig fint för lite ostadiga ben. Här lär skidskolan ut de ädla skidkonsterna till en ny generation. Skidskolan bjuder även på mycket kul och är en perfekt plats att hitta nya kompisar på.

På längden
Finns någon härligare naturupplevelse än att färdas ljudlöst fram genom skog och fjäll? Hos Idre kan du ge dig ut på stora små äventyr i 82 km välpreparerade längdspår. 30 av dem är belysta, så du behöver inte stressa hem från backen.

Sport och lek
I Sporthallen finns den populära badavdelningen, med en stor pool, en relaxpool och Barnens badland. Här finns även bowlingbanor, ett arkadspelrum, ett gym och en golfsimulator. Kan det bli bättre?

Avstånd från:
Stockholm 46 mil
Göteborg   58 mil
Malmö       87 mil

Sommartid

Sommartid den läckraste platsen i Sverige med allt från husky footbike till ridning, canyoning, forsränning, paintball, fiske, golf, Bad och vattenmotion, barnklubben, cykling, fiske, fjällkyrkan, fjällvandring, golf, huskyturer, höghöjdsbana, kanotturer, orientering, sporthall, massage, fäbodmiljö och mycket mer. Så kom och upplev fjällen sommartid!

Kontakt:
Tel +46 (0)253-410 00
Facebook; https://www.facebook.com/idrefjall
E-post, bokning, hemsida; Se nedan…

Fotograf/Källa; Idre Fjäll

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Idre Fjäll Gränjesvålen
79091 Idre