Bestig Island Peak 6189 m

Bestig Island Peak 6189 m

Med våra guider får du en rolig och viktig träning inför bestigningen av Island Peak. Men du får också höra berättelser om deras upplevelser på Mt Everest och andra spännande berg!

Den sista biten uppför Island Peak är brant. Du befinner dig mitt på en snöbeklädd bergsvägg på 6000 meter över havet. Med ett rep i ena handen och en isyxa i den andra ta du en paus. Hjärtat dunkar, och kanske huvudet också. Du har vandrat i femton dagar och tränat klättring i tre. Krafterna är kanske nästan slut. Men du sitter säkert i ditt rep och vår guide peppar dig med ett smile 🙂 Snart är du uppe, och där kommer glädjeruset för utsikten är verkligt magnifik – liksom din bedrift!

 
På väg upp till toppen…                                                  Det här är toppen! 🙂

Det här är ett riktigt drömäventyr. Om du så bara en gång i livet vill stå högst upp på en bergsstopp i Himalaya och blicka ut över de hundratals vita topparna. Eller, om det kanske bara är en början? Det här är en perfekt expedition för dig som vill skaffa dig färdigheter och erfarenhet inför högre berg.

 

Island Peak är ett av de berg i Nepal som är relativt enkla att bestiga. Men det gäller att du är acklimatiserad, vältränad och gör expeditionen med erfarna guider. Det är också bra om du har lite förkunskaper – därför erbjuder vi i vårt program en tre dagars kurs innan bestigningen. Med våra guider som har lång erfarenhet av Island Peak, Mt Everest och andra giganter i Nepal och Tibet får du träna att gå på glaciär inknyten i replag, rappellering, sprickräddning och isklättring.

Äventyret börjar i Katmandu, varifrån vi flyger upp till bergen. Sedan gör vi en vandring till Everest Base Camp och går upp på Kala Pathar så att vi får ytterligare upplevelser och är väl acklimatiserade inför klättringen.

Information
– Vandring och bergsbestigning
– Svensk grupp, 3 – 10 resenärer
– Nepalesiska engelsktalande instruktörer
– Antal dagar: 26
– Datum: 2 – 27 april, 8 oktober – 2 nov, 2012

INKLUDERAT:
Upphämtning vid flyg, 4 nätters hotell i Katmandu, flyg Katmandu/Lukla/Katmandu, boende på trevliga gästhus i bergen vid vandringen och camping vid klättringen, frukost, lunch, middag och varma drycker på vandringen och klättringen, guider, instruktörer, bärare, alla tillstånd och campingutrustning.

EJ INKLUDERAT:
Flygresa till Nepal, mat i Katmandu, visum, dricks & egen reseförsäkring.

OBSERVERA ATT:
Det går även bra att bestiga Island Peak andra datum, och om ni är färre än tre personer. Kontakta oss så ordnar vi en bestigning när och hur det passar er!

Kontakt
E-post: info@farawayadventures.com
tel Sverige: +46 (0)73 814 05 70
tel Nepal: +977 98 41 347 977

Hemsida för information om priser med mera: Farawayadventures.com

KARTA

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land