Jul i slottsmiljö på Tjolöholms Slott!

På slottet tar tomtefar emot barnens önskelistor

Jul i slottsmiljö på Tjolöholms Slott!

Foto; Will Rose

STÄMNINGSFULL  JULMARKNAD 11-13 & 16-20 NOV
I november är det återigen dags för Tjolöholms Slotts stora julmarknad. Hela godset är julpyntat och skimrar av juleljus. Ett hundratal hantverkare och matutställare säljer sina varor och har du tur kan du träffa på slottets herrskap som julhandlar i marknadsvimlet. Bland programpunkterna finns den populära eldshowen och tomtens godisregn från slottsbalkongen. Dessutom gästar luciatrupper julmarknaden, liksom en lång rad skådespelare, clowner, artister och jultomtar!

Kaffe på slottet
På slottet tar tomtefar emot barnens önskelistor, och framför den sprakande brasan i slottsmatsalen serveras kaffe och slottsdelikatesser. Den intresserade kan följa med på en visning i de julpyntade salongerna och höra den spännande historien om slottets tillblivelse.

Design och hantverk
I godsets olika byggnader samlas utställare för att visa och sälja design och hantverk. Mathantverkare bjuder på provsmakning och försäljning av julens alla läckerheter. Julmarknaden anordnas för tjugonionde året i rad, den 11-13 och 16-20 november. Varje år kommer runt 25 000 besökare, vilket gör julmarknaden till en av Västsveriges största julmarknader.
Läs mer om julmarknaden på Tjolöholms Slotts hemsida, här!

Slottets anrika julbord
Julbordet på slottet serveras torsdag-söndag den 25 november-21 december.

I början av 1900-talet firade greveparet Bonde julen på Tjolöholms Slott. Då placerades en högrest julgran i slottshallen, där den dekorerades helt i silver, och än idag står julgranen på samma plats varje jul, alltid med dekorationer i silver. När julbordet idag dukas upp på Tjolöholms Slott, är det inspirerat av julfirandet på slottet under greveparet Bondes tid. Precis som då dukas julmåltiden upp i stora hallen, för att sedan avnjutas i brasans sken i slottets pampiga matsal. Familjen Dickson, grevinnan Blanche Bondes familj, härstammar från Skottland och England, och på dagens julbord finns brittiska specialiteter, blandat med viltdelikatesser och rätter med lokala råvaror såsom pepparrot och grönkål. Sammanlagt serveras över sextio rätter på slottets julbord.
Läs mer om slottets julbord här!

OM Tjolöholms gods
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.
Läs mer på tjoloholm.se här!

ÖPPETTIDER & PRISER
Fredag 11 nov kl 12-20
Lördag 12 nov kl 10-18
Söndag 13 nov kl 10-18

Onsdag 16 nov kl 12-20
Torsdag 17 nov kl 12-20
Fredag 18 nov kl 12-20
Lördag 19 nov kl 10-18
Söndag 20 nov kl 10-18
(Julbordet på slottet serveras torsdag-söndag den 25 november-21 december.)

Entré vardagar 100 kr, helger 140 kr. Barn t.o.m. 14 år gratis. Fri parkering. Betala gärna din entré med kort! Allt överskott från julmarknaden går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer. Varje dag under julmarknaden kommer det att gå en buss från och till Göteborg och Kungsbacka, mer information kommer längre fram. Flera företag anordnar bussresor till Tjolöholms Slott, t ex Trestad Stigen Resor, Nysäters Buss eller Tjörnarpsbuss.

MER INFORMATION
Kontakta Tjolöholms Slott gärna om du undrar över något!
Tel 0300-40 46 00
E-post, bokning, hemsida; Se nedan…

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Tjolöholms Slott
    439 74 Fjärås