Kajak Lyx

Kajak Lyx

Plats: Stockholms skärgård

Bo bra i mysig gäststuga där himmel möter hav, ät gott och paddla i den vackraste av skärgårdar. Både nybörjare och mer erfarna paddlare är varmt välkomna som gäster hos skärgårdspersonligheten Olle Fernlöf som bor vid strandkanten längst ut i havsbandet. Han bjuder på nyfiskad abborre eller på hjort som han själv jagat på närliggande Nämdö. Vi gör dagsturer till närliggande övärld och lunchar på solvarma klippor med storslagen utsikt över havet. Vi sover gott i dubbelrum i Olles gäststuga. Gruppen är liten, bara 8-9 personer!

stockholmadventuresenskargardsdagkajakgrupp
Foto: Peo Nilsson

Lunch på egna solvarma klippor
Våra färdledare är erfarna paddlare med mycket goda kunskaper om skärgården, dess historia, växt- och djurliv och var man hittar de finaste öarna, kobbarna och vikarna. Vi paddlar i en liten grupp för att kunna uppleva den yttre och mest storslagna delen av skärgården på bästa sätt. Hit kommer förvånansvärt få besökare och därför hittar vi lätt någon öde ö för att ta ett dopp och duka upp den medhavda lunchen. Kvällen tillbringar vi hemma hos vår värd Olle som bjuder på sin verkligt lokalproducerade mat.

PROGRAM

Lördag
Tidig samling i Björkvik på Ingarö för en ”skärgårdskryssning” med egen taxibåt Gillinge. Färdledaren möter upp vid bryggan och vi fortsätter sedan med utprovning av utrustning och genomgång av paddelteknik.

Vi inleder med en kort paddling till vårt första etappmål där det finns tid för bad innan lunch. Vi fortsätter paddlingen i lugn takt för att leta oss tillbaks till vår hemmavik. Kanske hinner vi ta en promenad i omgivningarna eller njuta av en bastu. Eller så sitter vi bara på klipporna och tar in lugnet. Trerätters middag med Olles lokala specialiteter.

Söndag
För den morgonpigge finns möjlighet till ett morgondopp eller en stämningsfylld paddeltur i gryningen. Efter en ordentlig frukost utforskar vi nya paddelvatten. Väder och vind bestämmer riktningen. Dagen genomförs i lagom långa etapper med stopp för lunch. Tempot anpassas helt efter gruppen. Vi vänder så småningom fören åter mot Gillinge där vi avslutar med en förstärkt eftermiddagsfika. Vacker kvällstur med Waxholmsbåt genom skärgården till Saltsjöbaden där tåget till Slussen väntar. Det finns gott om tid att avsluta helgen med middag uppe på däck för den som vill.

Datum 2009: 11 juli, 8 aug
55+-turer: 27 juni, 1 aug, 22 aug, 5 sep

Pris: 3900 kr, enkelrum +400 kr.
(Med reservation för att prisbilden kan ha förändrats sedan denna presentation lades upp på Hittaupplevelse.se. Kontakta företaget för aktuella priser eller se hemsidan nedan..)

I priset ingår:
• havskajak med all nödvändig utrustning
• säkerhetsutrustning
• alla måltider
• logi i dubbelrum
• erfaren kajakguide
• utförlig deltagarinformation
• taxibåt Björkvik/Nämdö – Gillinge.

I priset ingår ej: egna kläder, waxholmsbåt till Saltsjöbaden (c:a 90 kr)
Logi: bekväm logi i dubbelrum med separat toalett och dusch
Deltagarantal: minst 4 och högst 9
Kajakerna: mycket stabila och lättpaddlade enmanskajaker och en tvåmans.
Anslutningsresa: Högst en timme från Slussen med buss/tåg.

Privata grupper välkomna från påsk!

Kontakt och bokning
Du kan ringa oss måndag-fredag, säkrast klockan 0900-1200 på telefon: 08-642 24 91
E-post: info@stockholmadventures.se

Mer information: http://www.stockholmadventures.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land