Kläppen Ski Resort

Sveriges största Gondolprojekt, ny skidåkning och Sveriges bästa snögaranti!

Kläppen Ski Resort

Fotograf/Källa; Daniel Bernstål

Kläppen är en smart planerad skidanläggning. Oavsett var på himlavalvet solen befinner sig kan du ha sällskap av den eftersom vi har fina pister i alla väderstreck. Och när det blåser isvindar uppe på kalfjället, kan vi erbjuda ombonad skidåkning i skydd av skogen som ramar in vårt vinterparadis. Även när det är fullbokat här slipper du trängas i backarna, eftersom det finns så många sidor av Kläppen. Det du ser nerifrån vägen är bara en bråkdel av vår åkdel. Barnen har alltid varit fokus i utvecklingen av Kläppen. Detta har medfört att vi har lekhörnor i Wärdshuset och i Barnstugan, klätterställningar och ett stort barnområde för de som vill åka skidor. Barnområdet heter “Trolles Snörike” och där finns det backar och liftar som är barnanpassade. I Kläppen heter barnens bästa vänner Trolle & Trolla och de tar med sig barnen på utflykter och bus flera gånger i veckan. I Kläppen skall alla kunna hitta utmanande och roliga backar och aktiviteter att fylla dagarna med sedan, får man vila benen. På kvällen kan man ha spelaftnar framför brasan, ta en bastu eller kanske gå ut på någon av våra restauranger. Valet är ert!

Sveriges största Gondolprojekt, ny skidåkning och Sveriges bästa snögaranti!
Kläppen Ski Resort investerar sammanlagt 90 miljoner på Sveriges största Gondolprojekt och ny skidåkning. Den här vintern, 2017, liknar ingen tidigare vinter. Gondolbanan har flyttat in och skidåkningen har tagit en ny dimension, då stora delar av västra sidan av berget byggts om. Att ta sig till toppen har blivit varmt och gott, några minuters skön vila och milsvid utsikt i någon av de 47 gondolerna. Dessutom har vi skapat tre helt nya nedfarter, byggt det populära barnområdet dubbelt så stort och optimerat hela skidupplevelsen.

Vi satsar extra mycket på barnen i år! Kläppens stora och populära Barnområde har blivit dubbelt så stort. Flera nedfarter på berget har breddats och dragits om och tre helt nya nedfarter har tillkommit. Där Trananliftarna tidigare var placerade har vi nu gjort plats för skidåkning, det kommer att känns som ett helt nytt skidområde. En stor nyhet till denna vinter är också att du nu tar dig enkelt från Östrasidan (Falkenliftarna) till Västsidan och Bäverdalen, via den nya pisten Grävlingsgrytet. Vi har ritat om hela pistkartan säger Gustav Eriksson VD på Kläppen.
Mer info om de nya pisterna här!

Sveriges bästa snögaranti
Att Kläppen är snösäkert vet många. Tre säsonger i rad har Kläppen öppnat med flest nedfarter i Sverige. Därför lanserar Kläppen nu Sveriges bästa och ärligaste snögaranti.

Snögaranti: 14 namngivna nedfarter och minst 2 kilometer längdspår från säsongstart 9 december 2016 till stängning 16 april 2017
Mer info om Kläppens snögaranti här!

Det är mycket viktigt att våra gäster vet vad de betalar för och vad de kan förvänta sig när de besöker oss. Vädergudarna står på vår sida, så har det nästan alltid varit. Ihop med perfekta läget och det gigantiska snökanonsystemet kan vi utlova härlig skidåkning från den dag vi öppnar. Det har varit mycket uppskattat att vi är snösäkra, framförallt på försäsongen med tidiga längdspår och riktigt bra skidåkning på berget, avslutar Gustav Eriksson VD på Kläppen.

Kontakt:
Tel +46 (0)280-96 200
E-post, bokning, hemsida; Se nedan

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Kläppen Ski Resort
780 67 Sälen