Klitmøller i Danmark – ”Cold Hawaii”

En av Europas bästa platser för vindsurfing & kite

Klitmøller i Danmark – ”Cold Hawaii”

Klitmøller är en ort i Thisteds kommun i Nordjylland i Danmark. Klitmøller var en viktig ort i skeppshandeln mellan Jylland och södra Norge fram till andra hälften av 1800-talet.
Källa; Wikipedia

Klitmøller har alltid varit känd som en populär semesterby, och nu är den också världsberömd på grund av sin fantastiska vindsurfing och surfförhållanden, området är känt som ”Cold Hawaii”.

Bilderna; Klitmøller, Danmark. Foto; Mark Wengler/VisitDenmark

Nystrup Camping har speciella anläggningar för surfare.

I Klitmøller hittar du även specialbutiker med surfutrustning, underbara matalternativ, allt från maten från grillen, till rökerier, pancak, pizza eller gourmetrestaurang.

Klitmøller har också ett litet regionalt museum som vittnar om storleken på fiske från land. De välbevarade, gamla fiskehusen i Klitmøller vittnar om den stora handelsperioden tidigare i historien.

På grund av de speciella vägreglerna i området och de rev som ligger utefter kusten är surförhållandena i Klitmøller i toppklass och en av Europas bästa platser. Här finns både möjlighet för vindsurfing, surf, kitesurf och SUP i olika svårighetsgrader alt efter vädret. Om vågorna i Nordsjön är för höga, är Vandet Sø 5 km bort, där det finns perfekta förhållanden för nybörjare eller en trevlig SUP-tur. På sträckan från Hanstholm till Agger fanns 31 surfplatser, vilket beroende på väderförhållandena och svårighetsgraden är idealiska för användning. Sedan 2010 har Klitmøller hållit Cold Hawaii PWA Cup varje år i september, där de bästa surfarna tävlar.

På de lokala surfskolorna finns det möjlighet för övervakning och utrustning:
Cold Hawaii Surf Camp

Klitmøller Westvind

Väder & Vindar

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan


    Klitmøller