Kneippbyn Sommar & Vattenland

Här kan du uppleva semesterns allra bästa dagar

Kneippbyn Sommar & Vattenland

Foto/Källa; Kneippbyn Resort

Gotländsk modern familjeresort – med havet som kuliss.
Bara 3 km söder om Visby, på klippkanten alldeles vid havet, ligger Kneippbyn Resort. Här kan du uppleva semesterns allra bästa dagar. Med sitt vackra läge och mängder av barnaktiviteter har Kneippbyn Sommar- & Vattenland över 85 000 besökare per år. Här finns också Gotlands enda 5-stjärniga camping och anläggningen är medlem i SCR – Svensk Camping.

Från kurort till kulort
Kneippbyn grundades som kurort i början av 1900-talet av Dr Kallenberg. Inspirerad av den TBC-sjuke munken Sebastian Kneipp, som botade sig själv genom ömsom kalla ömsom varma bad, kom gäster till Kneippbyn för att bli kurerade i Kneipps anda. Sedan 1976 har Kneippbyn drivits av familjen Werkelin och idag kommer man till Kneippbyn för att ha roligt, koppla av och njuta av det fantastiska läget.

Från hotell till trädkojor
Kneippbyn erbjuder cirka 700 bäddar i villavagnar, stugor, fiskestugor, trädkojor, lägenheter och hotell samt har ca 200 campingtomter. De många olika boendealternativen ger möjlighet till flera olika prislägen och upplevelser – bekväm hotellsemester eller budgetsemester i tält, spännande djungeltema för barn i trädkoja eller romantisk fiskestuga med havsutsikt.

Originalhuset Villa Villekulla
Mitt på området tronar det riktiga Villa Villekulla, originalhuset från Svt´s filmer om Pippi Långstrump, vilket givetvis är ett av naven i verksamheten. De två sista filmerna, ”Pippi på de sju haven” och ”Pippi på rymmen” är inspelade här på Sommarland sedan huset flyttades hit 1970 – i ett stycke! År 2001-2002, 2010 och nu senast 2015 renoverades Villa Villekulla för att återskapa miljön från de klassiska filmerna.

Kontakt:
Stugby & Camping
Telefon: 0498 296150

Hemsida, bokning, E-post; Se nedan …

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Kneippbyn 13
    622 61 Visby