Kommande tävlingar & events i Vallåsen 2018

Kul på hjul, fart & action utför Hallandsåsen

Kommande tävlingar & events i Vallåsen 2018

Foto; Vallåsen Bike Park

Vallåsen Bike Park är en park för utförscykling på hallandsåsens nordsluttning på gränsen mellan Halland och Skåne. Sittliften Köpenhamn tar dig upp till toppen och du har sedan 12 spår i fyra olika svårighetsgrader att välja på vägen ner. En park för ALLA med andra ord. Vallåsen är ett ställe att trivas på och stämmingen är familjär och alltid på topp. Familjer, nybörjare, experter, xc cyklister, alla är välkomna att njuta av härlig cykling och trevligt folk. På Vallåsen hyr man ut cyklar från Giant, Lapierre samt Propain. Deras hyrcyklar är alltid nyservade. I hyran ingår även skyddsutrustning bestående av hjälm, ryggskydd, armbågsskydd, benskydd, handskar, tröja samt försäkring som täcker eventuella skador på cykeln. Se till att förboka så du är säker på att få en cykel! Just nu kan du köpa 2017 års hyrcyklar till bra priser, maila Vallåsen. Man finns förstås även på Facebook..

KOMMANDE EVENT & TÄVLINGAR I VALLÅSEN SÄSONGEN 2018

10-11 Maj: Vallåsen Enduro

Mer info: https://www.enduroswedenseries.se/

3 Juni: X-Cup
Mer info: http://www.xcup.se/

16-17 Juni: Vallåsen Downhill
Mer info: Facebook – Scandinavian Downhill Cup

21 Juni: XC-stafett
Mer info: http://bastadbikeweek.se/

14-15 Juli: Sydsvenska DH Cupen
Mer info: Facebook – Sydsvenska DH Cupen

NYHETER 2018
Inför säsongen 2018 har Vallåsen en del spännande nyheter att se fram emot. “Tårtan” har fått ett delat avslut där du kan välja mellan en röd hoppslinga eller en blå handbyggd stig. Man bygger också en Pumptrack utanför butiken vilket är en bana fylld av pumpknölar samt vallar där man pumpar upp sin fart varv på varv utan att trampa, grymt roligt för alla åldrar. De har även utökat butik, uthyrning samt café och erbjuder nu 46st downhillcyklar i fem olika storlekar!

CYKELINSTRUKTÖR
Första gången du cyklar utför? Inga problem, Vallåsen har flera duktiga instruktörer som gärna hjälper dig att komma igång och ta dig ner på ett säkert och roligt sätt. Kanske har du redan cyklat en del men känner att du fastnat i utvecklingen? De ger dig nya insikter och visar bland annat hur man kan bli snabbare i backen.

BUTIK & VERKSTAD
I deras butik hittar du förutom liftkort och ett gött häng också cyklar, kläder, däck, reservdelar m.m. Det man inte har hemma kan de troligtvis fixa till helgen därpå. Det finns även möjlighet att besöka butiken under veckorna, slå en signal eller skicka ett mail så bestämmer vi tid. Ett urval av de märken de säljer: Giant, FOX, SRAM, Shimano, Maxxis, BBB, Five Ten, Crankbrothers, MRP PRO

Verkstaden
I samma byggnad som cykelhyran har Vallåsen också en verkstad där de hjälper dig med dina mekaniska bekymmer, allt från punktering till gaffelservice. Har man inte möjlighet att fixa din cykel direkt så kan du lämna den på plats och låta oss serva/laga under veckan, alternativt kom och lämna efter överenskommelse.

Kontakt
054-13 26 00

Kontakt
054-13 26 00
Hemsida, bokning, e-post; Se nedan..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land