Konsthallen Artipelag i Gustavsberg

Konsthallen Artipelag i Gustavsberg

Konsthallen Artipelag ska erbjuda gränsöverskridande utställningar av såväl klassisk- som modern- och samtidskonst, men också med konstens gränssnitt mot konsthantverk och design.


Platsens Själ, Foto: Jean-Baptiste Beranger

Verksamheten innefattar en stor konsthall om drygt 1 000 kvm med fönsterpartier som vetter mot vattnet.


ENTRÉN, Foto: Charlie Bennet

Dessutom finns fyra mindre utställningshallar där vinklade väggar välkomnar besökarna. Rummen i konsthallen är belägna mot norr, vilket skapar en vacker ljussättning för de utställda verken. Samtidigt uppfylls de senaste normerna på klimatisering, säkerhet och funktion för visning av konst.


Karolinas Sömn, Foto: Kungliga Operan

Artipelag innehåller dessutom en 1 200 kvm stor Artbox med 12 meters takhöjd.


Foto: Åke Jonsson

Här kan kulturella aktiviteter som konstutställningar, operaföreställningar, TV-inspelningar och banketter ske inför en publik med upp till 1 000 åhörare.


Foto: Åke Jonsson

Här finns aktivitetsutrymmen för barn och ungdom, konferensrum i olika storlekar och två restauranger – båda med uteservering och storslagen havsutsikt.

Grundaren och visionären Björn Jakobson, fick idén att skapa en vacker byggnad för konst- och kulturupplevelser i Stockholms skärgård.


Grundaren och visionären Björn Jakobson, Foto: Lena Gelin 

Upplevelsen börjar i stan.
Stig ombord på M/S Gurli vid Nybrokajen och njut av en dryg timmes underbar kryssning till Sveriges nyaste och mest omtalade konsthall.


Foto: Åke Jonsson

Hittills har över 25.000 personer besökt oss och många har tagit sjövägen. Betala direkt på båten eller boka på www.visitskargarden.se.


Foto: Åke Jonsson

KONTAKTINFO
Telefon: 08-570 130 00
E-post: info@artipelag.se

Läs mer på hemsidan: http://www.artipelag.se/

KARTA: Artipelagstigen 1, 134 40 Gustavsberg