Långritter i Bulgarien

Långritter i Bulgarien

Plats: Apriltsi, Bulgarien,

I den centrala delen av Balkanbergen ligger byn Apriltsi som är vår bas. Här slutar asfalten och hjulspår leder vidare uppåt i bergen där upplevelserna väntar. Detta område kallas bulgariska Schweiz och har inspirerat många konstnärer att bosätta sig här. Ditt värdpar Reni och Toshko har sitt pensionat i byn och sitt stall i dess utkant.

hspHorseridingBulgaria_Ridi
Foto: Från Häst & Sport Resor

Hästarna är pigga östbulgariska halvblod och korsningar med arabiskt fullblod (ca 160 cm) och du rider i bekväma westernsadlar.

Den centrala delen av Balkanbergen är nationalpark. Här finns en flora och fauna som är så enastående att den står under UNESCO:s beskydd. Många växter är fridlysta och finns bara här på hela jorden.

Ridcentret
I den centrala delen av Balkanbergen, som stäcker från väst till öst och delar landet i två delar, ligger byn Apriltsi som är vår bas. I stallet som ligger på en liten platå i byns utkant finns det ca 40 hästar varar ca 25 används för uteritterna.

Ridcentret “Balkan” består av ett nybyggt stall och inhägnader på ca 10 hektar runt omkring. Det är här alla hästarna hör hemma, tränas och sköts om året runt.

Ridcentret är vackert beläget med ett panorama i bakgrunden. Bredvid stallet finns en liten western bar där ni kan köpa något att dricka och sitta ner och njuta av utsikten.

Apriltsi ligger i ett fantastiskt område, som inte utan grund kallas det bulgariska Schweiz. Själva Apriltsi består av 4 byar som slagits samman och har nu totalt ca 5000 invånare, skola, bank osv. Det finns ingen genomgående trafik, för man kan inte komma längre.
Där Apriltsi slutar, slutar asfalten och hjulspår leder vidare uppåt. Här börjar bergen där upplevelserna väntar. Det finns många arbetande konstnärer som har slagit sig ner i byn, med ateljéer och aktiva verkstäder med musiker, målare och författare.

hspbulgariensno_berg580
Foto: Från Häst & Sport Resor

Välj mellan flera olika långritter
Du välja mellan flera olika långritter, att bo i Apriltsi eller i en stor bergsstuga hela veckan och rida ut den fantastiska  terrängen. Alla ritter arrangeras av samma team med samma hästar.

För fakta om de olika långritterna, resmålet, priser, kontakt & bokning, se hemsidan längst ner på denna sida.

Kontakt:
Häst & Sport Resor
Telefon: +46 (0)176 261534
E-mail:  info@hastsportresor.se

Mer information: http://www.hastsportresor.se/land/bulgarien.asp

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land