Larsbogård i Hälsingland

Larsbogård i Hälsingland

Här lever vi med årstidernas växlingar i skog och mark. Tempot här är i takt med livet och dess svängar, i nära samklang med naturen.

Vi gillar att ta hand om våra gäster, så besöket här blir minnesvärt… På den här platsen har människor bott och verkat sen mitten på 1700-talet, kanske ännu längre… Det är en avkrok, mitt i skogslandet med skog och tystnad runtomkring. Som gäst hos oss, får du alltid en bit av vår tid, omsorger och hela vår gästfrihet!

Här lite vad du kan göra på Larsbo Gård

Sparka dig trött och glad!
Under två dygn kan du och dina nära få sparka er runt på snöiga vägar, backe upp och backe ner i magkillande fart.

Fiska på farfars vis.
Han gick upp i ottan, då dagen var ny och luften sval. Satte sig vid sjökanten med metspö, eller tog båten och rodde ut till ett bra abborrställe… Ibland gick han längs bäcken med kort rev på lång vidja och försökte överraska bäcköringen i höljorna… Pröva du med

Svampsafari
Under ett spännande dygn i skogens djup, blir du guidad och vägledd bland soppar, skivlingar och tickor! Med hjälp av kunnig svampguide får du lära dig mer om bra matsvampar! Du lär dig om flera läckerheter, du knappt visste fanns!

Kolarliv i Larsboskogen
Under tre dygn får du lära om och göra som kolarna gjorde förr här i skogen. Du får hugga kolved och sätta en mila och vakta den. Känna historiens vingslag och du åker hem med egenhändigt tillverkad träkol i bagaget!

Skogssafari
Ta med de små på familjeäventyr! Med lupp och förstoringsglas och guide
tar du med hela familjen ut på upptäcktsfärd, förundras över hur svampar, småkryp, fiskar, musslor och andra skogslevande arter lever och överlever tillsammans här i Hälsingeskogen!

Kolbulle, häst och släde i skogens djup
Arrangemanget är kvalitetsgodkänt av Svenska Ekoturismföreningens NATURENS BÄSTA.
Följ med ut i skogen med en stadig nordsvensk arbetshäst framför släden. Till bjällrornas klang, dras du med på äventyr bakåt i tiden, till huggarkojan, där du bjuds på kolbulle med lingon och historier från förr! Under två dygn kan du dessutom ta del av Hälsingeskogen i vinterskrud, med sparkåkning och /eller skidåkning i stora tysta skogen…..

Lär dig göra salvor av vanliga örter…
Detta ingår:
Under en helg i juli kan du lära dig göra salvor under sakkunnig ledning, här i Larsbo. Örtterapeuten Sofia Nilsson från Örtblomman i Enånger guidar dig genom alla moment. Helpension ingår också i priset. Du får dessutom en fin salva att ta med hem. Du delar rum med en vän eller med någon du lär känna här, vill du ha eget rum, kostar det 500SEK extra. Priset du betalar förutsätter att du är medlem i STF, är du inte det kan du bli! Vi tecknar gärna nya medlemmar! Välkommen med din bokning!

Kontaktuppgifter
Telefon 0650-55 30 10
E-post info@larsbogard.se
Webbplats http://www.larsbogard.se