LuckyRider Trailride – 18-20 augusti 2017

Vi övernattar i tält och en mysig eldpallkoja vid en skogstjärn

LuckyRider Trailride – 18-20 augusti 2017

Foto; LuckyRider

3-dagar på hästryggen i vildmarken
För tionde året i rad arrangerar LuckyRider i augusti en 3-dagars vildmarksritt, LuckyRider Trailride. Trailriden startar från Stöpafors, 18 km norr om Sunne där LuckyRider har sin redaktion. Mannen, myten, legenden Charlie Blomqvist är även i år Trailboss. Det kommer att bli en härlig och minnesvärd tur i värmlandsskogarna. Vi övernattar i tält och en mysig eldpallkoja vid en skogstjärn. Den som vill sova lite mer privat har med din egen tarp (finare ord för presenning) och spänner upp. Vi har en base camp vid skogstjärnen som turen utgår ifrån lördag och söndag.


Fredag
Vi rider ca 4-5 timmar ( vi rastar med jämna mellanrum för att låta hästarna vila och beta) innan vi slår läger för natten på det som kommer att bli vår base camp. Det är invid en mysig skogstjärn och vi har teepee-tält och eldpallkoja till vårt förfogande. Vi ställer hästarna på picketline eller i uppsatta hagar för natten och äter en god middag tillagad över öppen eld. Tid för ett kvällsdopp.

Lördag
Efter en härlig frukost sadlar vi våra hästar och beger oss ut i skogen igen. Vi kommer under dagen att rida över berg och genom dalar på små stigar och skogsvägar. Det blir klättring både uppför och nedför. Vi tar lunch på lämpligt ställe. Beräknad ridning är 6-7 timmar, men vi rastar med jämna mellanrum för att låta hästarna vila och beta. Tillbaka till vår base camp på aftonen tar vi hand om hästarna och äter en god middag runt lägerelden.

Söndag
Efter frukost packar vi ihop igen och färdas vidare. Vi kommer upp på en utkikspunkt med utsikt över Fryksdalen.Vi tar oss ner mot civilisationen och rider tillbaka mot Bjälverud där vi sätter hästarna i hagar hos Åsa & Morgan och har avslutningsmiddag på Diner 45. Det finns möjlighet att övernatta till måndag om du har långt att köra. (finns även möjlighet att komma kvällen innan och tälta på Åsa & Morgans gård). De som valt att stanna kvar över natten packar ihop för hemfärd efter frukost.

Tid & plats
18-20 augusti 2017
Vi träffas fredag förmiddag vid 10 på Diner 45. Får i oss något i magen innan vi sadlar upp och ger oss iväg. Kör väg 45 till du kommer till Stöpafors ca 18 km norr om Sunne. Dinern ligger precis vid 45:an men kom ihåg att svänga in i öglan på höger sida och sedan korsa vägen.

Din packning:
Sovsäck (gärna mod. mindre), liggunderlag
Kosa, gaffel, sked, kniv
Bra regnkläder och regntåliga skor
Badkläder, handduk, toalettgrejer
Mygg/knottmedel
Egen sadelväska för tex kamera, nötter, choklad och vatten.

Till hästen:
Grimskaft (långt) med svivel
Borste, hovkrats
Ev. vitaminer eller specialfoder till egen häst (det finns hö på övernattningsplatserna)
Brukar din häst ha täcke så kan du ta med täcke/filt och rulla ihop bakom sadeln
Mygg/knottmedel

Packa dina saker i en påse/bag som tål att bli ihopklämd. Vi fraktar upp alla grejer till lägerplatsen.

Hemsida, karta, bokning, E-post: Se nedan …

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    STÖPAFORS 250
    686 93 Sunne