Må bra på paradisö!

Må bra på paradisö!

Plats: São Miguel, den största ön i ögruppen Azorerna

På São Miguel tas du emot av svenska Christina och Claude för en riktig må bra-vecka. På deras gård får du njuta av härlig gästfrihet med god hemlagad mat, huvudsakligen gjord på öns egna råvaror, och mycket omtanke.

inshapeazorerna051580
Foto: Från InShape Travel

Veckan bjuder på ett program späckat med utflykter med egen kunnig guide, bad i ljuvligt varma källor, prova-på-yoga (1 tim), djungelvandringar, massage, provsmakning av öns specialiteter, val- och delfinsafari samt fri tid för shopping, strandliv eller vila i hängmattan. Du får besöka en fantastisk botanisk trädgård med en rik flora av exotiska träd, buskar och blommor, en ananasplantage, en fabrik där den typiskt portugisiska blåvita keramiken tillverkas samt öns egen tefabrik. Givetvis erbjuds du möjlighet att köpa med dig dessa specialiteter.

São Miguel är en vulkanö som bjuder på dramatisk natur. På ön finns många mindre byar och huvudstaden Ponta Delgada. Att besöka São Miguel är delvis som att resa tillbaka i tiden. Delar av befolkningen lever kvar i ett jordbrukssamhälle. På många ställen använder bönderna fortfarande häst och vagn som transportmedel, främst för att transportera mjölken, och det är inte ovanligt att familjerna är stora med upp till tio barn.

inshapeazorerna030580
Foto: Från InShape Travel

Gården ni välkomnas till är belägen i byn Livramento. Från gården tar det ca tio minuter att promenera ned till den vackra stranden Praia do Populo. Här gör sig havet ständigt påmint. Under resan kommer ni att få uppleva och besöka platser som ger avkoppling för både kropp och själ. Azorerna är en fantastisk plats för en må bra-vecka.

inshapeazorerna032580
Foto: Från InShape Travel

I havet runt Sao Miguel finns ett rikt djurliv och en av dagarna får du se ön på avstånd när du ger dig ut på på en val- och delfinsafari (om inte vädret sätter stopp). Här finns bland annat flera olika sorters delfiner, grindvalar, delfinvalar och de magnifika kaskelottvalarna. Att få se ön från havet är bara det en upplevelse värd färden. Överallt förundrar den dramatiska och vackra naturen med krokiga vägar som ofta går längs vulkanernas kanter. Det råder ett lugn över Azorerna som är få förunnat i dagens hektiska liv, en semester här ger kraft och näring att ta med sig hem.

inshapeazorerna033580
Foto: Från InShape Travel

Yogan som ni har möjlighet att delta i kallas Ashtangayoga och innebär träning av andning, kroppspositioner och fokuseringspunkter för bättre kontroll av sinnena och en djupare stabilitet i kropp och själ. Kunskaperna du får i yogan kan du ta med dig hem och fortsätta ha glädje av i din hemmiljö.

Det azorianska köket är naturligt hälsosamt och det mesta av maten är tillagad av öns egna råvaror. Man använder sig av mycket grönsaker och frukter i matlagningen och olika slags mustiga grytor är vanliga inslag. Då Azorerna är vida känt för sin fantastiska ananas ska man självklart följa med till Faja de Baixo där det ges möjlighet att få smaka på den färska frukten och höra lite mer om hur odlingsprocessen går till.

Det blir en vecka fylld av bad i ljuvligt vatten och varma källor och andra välgörande upplevelser.

Transfer
Du blir mött av Christina eller Claude på flygplatsen i Ponta Delgada på ön São Miguel. Transfer till gården ingår.

Gården
Det svenska paret Claude och Christina bestämde sig för att hoppa av det stressiga ekorrhjulet i Sverige och köpte en underbar gård med stuteri på sagoön São Miguel på Azorerna.
Gården, som är en genuin 1600-talsgård med mycket charm, ligger nära huvudorten Ponta Delgada. Här finns fantastiska vandringsleder alldeles inpå knuten. I närheten finns också havsbad, varma källor och vulkansjöar. På ön finns även två golfbanor.
Du bor i huvudbyggnaden i något av de fem bekväma dubbelrummen, alla charmfullt inredda. Samtliga rum har kabel-tv och privat badrum. I byggnaden finns också frukostmatsal och sällskapsrum med bar.

Mat
Den rikliga och fräscha frukostbuffén och middagen äter du i det mysiga frukostrummet som tidigare var stall för herrskapets ridhästar – nu ombyggt med bevarad atmosfär.
Lunchen äter du några dagar på gården, andra dagar som picknick eller på restaurang på utflykterna. Middagen är både riklig och god och bjuder på flera lokala specialiteter. Efter middagen kan du ta en promenad (ca 1 km) ner till strandlivet eller smutta på ett glas vin ute på terrassen.

Veckoprogram (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter)

Dag 1: Du anländer till gården med transfer och får en rundvisning på gården. Det finns en hel del att titta på här såsom djur, växter och de olika byggnaderna.  Mot kvällen serveras middag.

Dag 2: Efter en god natts sömn och en lika god frukost är det avfärd mot det vackra naturskyddade området kring Lagoa do Fogo, Eldsjön. Vägen dit är dramatiskt vacker. En klättring ner till sjön och upp igen är minnesvärd, för dig med lite grundkondition. Färden går vidare till det varma vattenfallet Caldeira Velha, en underbar tropisk oas. Här får ni självklart bada i det 30 grader varma vattnet. Innan det är dags för nästa äventyr hinner ni med en god och stillsam lunch. När  ni är färdiga är det dags att besöka en av öns alla ananasplantager. Där får ni lära er lite mer om ananas. Det sista stoppet för dagen gör ni i Lagoa där ni får beskåda den traditionella keramiktillverkningen hos Ceramica Vieira.

Dag 3: Efter den goda frukosten är det dags för  en heldag i Furnasdalen, ett termalområde med kraftig vulkanisk aktivitet. Här samsas tropisk grönska med varma källor och ångande, mullrande gejsrar samt flertalet nyttiga mineralvattenkällor. Vi besöker den vackra botaniska trädgården Terra Nostra med den naturligt uppvärmda dammen med svavelgult, välgörande, behagligt ljummet vatten, även kallad  Ungdomens källa. Bad här sägs vara bra mot bland annat reumatisk värk. Lunchen består av Cozido, en mustig gryta som tillagas i den heta vulkaniska marken. Hemfärden går via den gamla anrika tefabriken Gorreana som producerar mycket gott grönt och svart te av hög klass. Provsmakning. Sedan längtar ni nog till den goda middagen på gården.

Dag 4: En spännande dag med djungelvandring upp från byn Faial da Terra, belägen strax söder om Nordeste i ett naturskönt område. Ni vandrar uppför kullerstensstigarna och vidare in i den täta, djungelliknande terrängen. Den övergivna byn Sanguinho passeras och efter ytterligare en stunds vandring når ni fram till målet; ett vattenfall som störtar sig ned från höjderna. Lunch avnjuter ni i den lilla pittoreska staden Povaçao. Det var här de första kolonisatörerna slog sig ned. Efter en inspirerande dag serveras ni en god middag på gården.

Dag 5: Efter frukost spenderas förmiddagen på havet med val- och delfinsafari. I vattnet kring São Miguel trivs bland annat common dolphins, flasknosdelfiner och atlantic spotted dolphins. Man kan också få se grindvalar, delfinvalar eller de magnifika enorma kaskelottvalarna! Men bara att komma ut på det stora blå och se ön på avstånd är värt färden. Lunch på salladsbaren Vitaminas. Eftermiddagen är fri att ägna åt shopping, strandliv eller vila ”hemma” på gården. Middag på gården.

Dag 6: Idag har ni hela dagen fri, för exempelvis shopping, ridning eller varför inte sol och bad.  Till kvällen serveras middag på gården.

Dag 7: Denna dag ägnar ni helt åt öns västra del. Ni åker upp längs sydkusten till Ponta da Ferraria. Det är kraftig termisk aktivitet i området och ni befinner er på den allra yngsta lavaplatån på ön, bildad på 1800-talet. Under lavaplatån har det bildats grottor och tunnlar som gör att det dånar kraftigt när havets vågor slår in. Det finns en varm källa som sköljer hett vatten ut i havet och vid lågvatten är det härligt att ta ett bad här, vilket ni naturligtvis får göra. En gång i tiden bedrevs kurbad på denna plats. Lunchen avnjuter ni som picknick i en lummig park på bottnen av vulkankratern i Sete Cidades. Eftermiddagen ägnar ni åt det sagolika landskapet vid Tvillingsjöarna och Sete Cidades. Ni åker längs kraterkammen till utsiktspunkten Vista do Rei som bjuder ett fantastiskt panorama över den imponerande vulkankratern. Middag serveras hemma på gården.

Dag 8: Frukost och sedan transfer till flygplatsen.

Fakta resmål

* Boende: Dubbelrum med dusch/WC

* Datum 2010:
Valfritt datum med minst 2 deltagare

* Innehåll: 7 nätter, helpension (lunch ingår inte på utflykterna), utflykter, yogalektion, val- och delfinsafari samt massage.

* Pris 2010:   12000 SEK
(Med reservation för att prisbilden kan ha förändrats sedan denna presentation lades upp på Hittaupplevelse.se. Kontakta företaget för aktuella priser eller se hemsidan nedan..)

* Enkelrum: Utan kostnad om du är beredd att dela rum om behov finns, annars tillägg 2200 SEK

* Resväg: Flyg direkt till Azorerna eller via Lissabon (ingår ej i priset).

Badkläder behövs varje dag eftersom de ljuvligt varma källorna, med temperaturer runt 35 grader, ligger lite här och var på ön. Vandringarna anpassas efter vilja och kondition hos deltagarna. På gården har du också möjlighet att boka ridlektioner eller uteritter på snälla och välskötta lusitanohästar. Du får uppleva en grön och blommande ö som har allt och frikostigt delar med sig till sina gäster.

Kontakt:
InShape Travel
Norrgården 2078
760 10 Bergshamra
Sverige
Tel +46 – (0)176 261560
E-post: info@inshapetravel.se

Mer information: http://www.inshapetravel.se/resmal/portugal/saomiguel.asp?menulink=lander

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land