Medeltidsveckan på Gotland!

Skandinaviens största medeltidsevenemang - Gotland 4-11 Augusti

Medeltidsveckan på Gotland!

Skandinaviens största medeltidsevenemang – Gotlands största evenemang – Medeltidsveckan på Gotland!
GOTLAND 4-11 AUGUSTI 2019

MEDELTIDSVECKAN
Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32. En vecka, 500 evenemang och 40 000 besökare. Festivalen pågår huvudsakligen i världsarvsstaden Visbys sagolika medeltida miljöer, men även på den gotländska landsbygden. Här kommer du att skratta, umgås och njuta av livet.

TORNERSPEL
Under hela sommaren – med storslagen upplösning under Medeltidsveckan – drabbar de samman. Riddare till häst, bågskyttar och gycklare. Tornerspelen är medeltidens mest spektakulära sportevenemang. Se Sveriges bästa riddare göra upp i ädel kamp. På läktarna är stämningen fantastisk, och här drar sig ingen för att varken jubla eller bua, bara det hjälper din favorit!

  • I sommar hålls tornerspelen i Visby den 9, 16, 23, 25, 30 juli, och 1, 5, 6, 7, 9, 10 augusti
  • Tornerspelskväll vid Warfsholm är fredagen den 12 juli kl 19 (ny dag).
  • Familjekväll med Tornerspel i Lojsta är fredagen den 19 juli kl 19 (ny tid, ny dag!)

Varmt välkomna till årets tornerspel, och årets nyhet i anslutning till tornerspelsarenan i Visby: RIDDARGÅRD

MARKNADEN
När du närmar dig marknaden kommer du att höra smedens slägga på järnet, känna doften av lägereldarna som grillar lammet eller värmer vattnet som färgar garnet. Du hör ropen mellan försäljarna, folkmyllret – du närmar dig Medeltidsveckans hjärta. 180 marknadsförsäljare, underhållning från scenen och spontana uppträdanden runt omkring på området borgar för att det alltid händer något intressant på marknadsområdet. På marknadsplatsen kan du stanna länge och njuta av allt det som Medeltidsveckan har att erbjuda. Artister, musik, god mat, medeltida marknad allt insvept i lägereldarnas doft och sagans ljus.

BO I TÄLTBYN
Letar du en plats att bo under ditt besök till Medeltidsveckan? Kom och tälta på Medeltidsveckans Tältby, upplev Medeltidsveckan på riktigt och få den rätta känslan dygnet runt! I den medeltida tältbyn bor du i en unik miljö med gemytliga lägerplatser. Vackert och lugnt belägen men nära marknadens myller och liv. Passar oavsett om du vill bo i enmannatält eller paviljong. Du kan även hyra tält och cykel av oss, uppställt och klart när du anländer.

Kontakt
0498-29 10 70
Hemsida, bokning & E-mail; Se nedan

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Strandgatan 14
    621 56 Visby