Mellbystrand/Skummeslövstrand – Sveriges längsta sandstrand!

Den långa fina sandstranden erbjuder massor av plats och ingen behöver trängas

Mellbystrand/Skummeslövstrand – Sveriges längsta sandstrand!

Bilder & Text; Carl Stridsberg, hittaupplevelse.se

Under åren som gått har hundratusentals glada semesterfirande människor i alla åldrar tagit sig till denna underbara strandremsa, Skummeslövstrand/Mellbystrand, Sveriges längsta sandstrand, 12 km lång. Här har de fått avnjuta en välförtjänt semester på playan. Här finns något för alla. Den långa fina sandstranden erbjuder massor av plats och ingen behöver trängas. Havet är ganska långgrunt, vilket år perfekt för småbarnsfamiljen. För joggaren är stranden en perfekt löprunda. Här finns plats att spela boule, fotboll, vollyeboll och andra strandlekar. Här finns ställen att köpa fika på och glasskillar och tjejer går runt och frestar med svala glassar i sommarvärmen. I sommar väntar dessutom ännu ett nytt äventyr oss och det spelar ingen roll om man är ensam, i par eller är en hel familj eller om man är ung eller gammal. Det är så att, Ariel Striim, erbjuder windsurfing och SUP för alla hugade. Utrustning finns att hyra. Dessutom håller han med kajaker för de som vill testa det. Det ska också finnas en mobil klättervägg så det kommer att finnas mycket aktiviteter för den som inte bara vill ligga och lapa sol hela dagen.

I år går också ”Mellbystrandskalaset” i USA-tema, precis som förra året. Då blir det extra livat på stranden med musikunderhållning och möjlighet att få grillad god mat. Mellbystrandskalaset är alltid en festlig tillställning och den är mycket populär. Bilderna ovan är från ett par år sedan. Vi hade tur med vädret och solen värmde oss och många var de ungar som fick en vacker ballong med sig hem. I år blir det dessutom ”Back to the Beach” – En turnerande beachvolleytävling som spelas på Sveriges bästa stränder. Här i Mellbystrand mellan den 16-17 juli! Till glädje för många har SURFIA meddelat att det blir ett extremlopp i år också. Kanske Sveriges tuffaste lopp? 2,1 mil i sand.

Populär badort
Populariteten som badort kom i slutet av 1800-talet. År 1881 började Ångbåten Laholm trafikera Lagan och transporterade bad- och nöjeslystna till Åmot i norra Mellbystrand. Där mötte en hästskjuts upp som tog dem vidare till de små fiskartorpen längs stranden. År 1910 gick det att, för första gången i Mellbystrand, njuta av uppvärmt havsvatten och tångkurer i det nya badhuset, dåtidens spa. Strandhotellet stod klart år 1927 och var ett återkommande sommarnöje för societeten med bland annat tedans och uppträdanden. I dag har hotellet och restaurangen gått igenom en total renovering och restauration där man förenat det moderna med det historiska.

Vackra Lagaoset
Vid Lagans mynning eller Lagaoset är intresset för sportfisket av lax och havsöring stort. Naturen här är föränderlig med de strandsporrar, som bildas när havsströmmarna får utloppet att sakta flytta sig norrut. En vacker plats att besöka och kanske prova på kitesurfing!

Service i Mellbystrand
Sommarparadiset Mellbystrand är uppbyggt kring turismen. För att tillmötesgå de många besökarna och de fast boende finns bland annat restauranger, affärer, köpcenter, turistboende, förskola, skola och äldreomsorg. Orten bjuder också på många utomhusaktiviteter förutom havsbad till exempel fotbollsgolf, minigolf och motionsslingor.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan