Myggsafari i Kirjesålandet, övernattning i timmerstuga

Myggsafari i Kirjesålandet, övernattning i timmerstuga

Weekend paket med guidad vandring i naturreservat med övernattning i fräsch timmerkoja.

Vi vandrar i sagolika urskogar, utan stigar orienterar vi oss fram till den gömda timmerkojan mitt i den djupa granskogen, på vår vandring finns möjligheten att få en glimt av skogens djur som till exempel tjäder och älg, men skogens djur är skygga och håller sig gärna undan, så inga garantier kan ges, det enda vi kan vara säkra på att träffa på är myggen! Men som tur är ingår marknadens bästa myggmedel i priset.

Datum: Juni– Augusti

Varaktighet: Fredag-Söndag

Den gömda timmerkojan ligger mitt i Kirjesålandets naturreservat, vid foten av ett granskogsbeklätt berg, långt från människans och skogsbrukets framfart.

Ett stenkast från kojan ligger en liten trolsk skogsjärn med mörka storöringar som inte brukar tveka att hugga på en rätt agnad krok. Om du är sugen på äventyr och att leva riktigt vildmarksliv ensam eller tillsammans med goda vänner eller familjen är det här något för dig. Vandringen varierar från 10 – 5 km/dag beroende på vägval.

ETT EXEMPEL PÅ HUR ETT MYGGSAFARI KAN SE UT

FREDAG:

Vi möts på överenskommen plats i byn Slussfors. Vi går igenom utrustningen som vi behöver bära med oss i ryggsäckarna. Sedan åker vi bil en liten bit längs skogsbilvägen. Sedan börjar vår vandring, vi går över den vackra Kirjesån, nu är vi inne i det unika Kirjesålandet, och här brukar man behöva myggmedel.

Lunchen tillagas över öppen eld någonstans i skogen under dagen. På kvällen anländer vi till den gömda skogskojan. Här gör vi upp eld i köksspisen, och lagar en rejäl middag som mättar trötta vandrare. I kojan sover vi i sovsäckar på ett rymligt sovloft.

LÖRDAG:

Vi spenderar denna dag i vildmarken, ser oss omkring, fiskar i tjärnen och slåss med myggen. Är vädret bra kan vi gå upp till fjällbjörskogen och provfiska i en liten fjällpöl. Vi äter god mat, och plockar några bär och kopplar av. Vi hugger ved och bär vatten i hinkar. Vid stugan finns utedass.

SÖNDAG:

Guiden dukar fram frukosten och efter vi städat stugan så börjar vi vår vandring genom urskogen tillbaka till skogsbilvägen. Under dagen trollas lunchen fram ur guidens ryggsäck och äts över öppen eld.

Villkor: Max 4 deltagare. Minimum ålder 12 år

FAKTA

Till Slussfors kommer du enkelt med bil eller buss längs “Blå vägen” E12, 6.5 mil väster om Storuman mot Tärnaby. Närmaste flygplatser är Storuman och Hemavan. Ni kan även ta tåget till Östersund eller Vännäs och sedan fotsätta hit med buss eller taxi. Mötesplats och tidpunkt avtalas vid bokning. Maten på våra turer är av lokala råvaror bestående av bl.a. älg, ren, öring, röding. Medtag lämpliga kläder för vandring, långa byxor och ”myggtät” skjorta, lätt jacka och varmt förstärkningsplagg, t.ex. en ulltröja. Keps och mössa, tunna handskar, kängor eller stövlar, regnkläder, ryggsäck, vattenflaska, kamera och hygien artiklar.

PAKETET INKLUDERAR:

Guide med stor ryggsäck

Boende i timmerkoja

Alla måltider inkl måltidsdryck och kaffe

Full service under hela arrangemanget

Ev lån av fiske utr, ryggsäckar, sovsäckar.


Erik och Malin

Kontakt:

Om ni är intresserade eller har funderingar kring verksamheten eller någon aktivitet ur eller utöver vårt utbud, så tveka inte att höra av er.

Vi hjälper gärna till att paketera er lapplands vistelse med boende, mat och aktiviteter.

Kontakt sker enklast via e-mail eller telefon. Vi ser fram emot er förfrågan.

Erik Gardfall

Lapland Guiding

Gamla vägen 17, 923 97 Slussfors

Tel: 0046 (0)70-331 40 58

E-post: info@lapland-guiding.com

Läs mer på hem sida här; http://www.lapland-guiding.com

KARTA:

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land